Asa iti dai seama ca ai arterele infundate. Arterele ajung sa fie infundate de cele mai multe ori de un nivel foarte crescut al colesterolului. Arterele infundate pot cauza afectiuni grave, de tip cardiac si nu numai, avand in vedere ca obstructioneaza efectiv circulatia sangelui. Durerile de picioare si senzatia de amorteala poate sa fie un semn clar ca ai arterele infundate. Mai mult decat atat, daca senzatia de picioare amortite dispare atunci cand te odihnesti, atunci simptomele sunt si mai clare, noteazadoctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Vezica biliara (colecist), afectiunile ei grave si alimentatia permisa. In general, exista un spectru larg de afectiuni biliare pe care le putem dobandi si care figureaza si in categoria complicatiilor. Cea mai comuna este colica biliara. Afectiunile biliare se pot manifesta in multiple moduri. Cea mai frecventa este colica biliara care, tipic, consta in durere subcostala dreapta, de intensitate crescuta, care iradiaza in umarul drept sau epigastru. De obicei, criza dureaza mai putin de 6 ore si poate fi insotita de greata sau varsaturi, ce apar dupa o masa copioasa, bogata in multe grasimi, scrieCSID.

Leacuri pentru paradontoza. Paradontoza este considerata "boala dintilor sanatosi", pentru ca multe persoane care nu au carii ajung sa faca paradontoza. Solutia cu apa sarata elimina sau previne aparitia placii bacteriene. Reduce inflamatia gingiilor si poate vindeca abcesele. Dizolva o jumatate de lingurita de sare de mare neiodata intr-o cana cu apa calduta. Mai poti face spalaturi bucale cu ceai de musetel concentrat, care are actiune antiseptica si antiinflamatorie. Se face o infuzie concentrata din trei linguri de planta la o cana cu apa si se clateste gura cu lichidul caldut de trei-patru ori pe zi, potrivitLibertatea pentru femei.

Enterocolita, boala mainilor murdare. Un simplu act de igiena, facut de fi ecare data cand e nevoie, tine la distanta o boala care poate afecta grav sanatatea copiilor. Boala mainilor murdare - enterocolita - face ravagii printre copii. "Atentie la produsele alimentare pe care le consumati si la normele de igiena. Enterocolita ramane marele pericol al acestei veri", spune conf. univ.dr.Tudor Ciuhodaru, medic primar urgente. "Cauza o reprezinta infectii diverse, in principal de bacterii sau virusuri, dar si de paraziti sau ciuperci", adauga acesta, conformdoctorulzileil.ro.

Lucruri pe care ar trebui sa le faci daca alaptezi. Toate mamicile stiu ca sarcina atrage o serie de reguli pe care ar trebui sa le respecti. Si atunci cand alaptezi ai anumite restrictii, dar care vor fi eliminate odata cu terminarea perioadei de alaptare. Apa este cel mai important lucru pentru orice organism, de aceea este indicat sa nu uiti sa te hidratezi corespunzator. Daca nu vei bea suficienta apa atunci cand alaptezi, vei produce mai putin lapte pentru bebelusul tau si te vei simti obosita. Alaptarea iti arde multe calorii, ceea ce inseamna ca va trebui sa consumi calorii aditionale pentru a compensa. Nu manca mai putin ca de obicei doar ca vocile din jur iti spun sa risti sa te ingrasi prea mult, informeazaLibertatea pentru femei.