Gandul: Trei substanţe nutritive pot reduce riscul apariţiei cataractei

de G     Gandul
Miercuri, 16 ianuarie 2008, 3:42 Revista Presei | Utile


Luteina, zexantina şi vitamina E sunt antioxidanţi care ajută la prevenirea formării cataractei, relevă un studiu efectuat în Boston, SUA. Principala concluzie a studiului a fost aceea că, femeile care aveau în organsim nivele mari din cei trei antioxidanţi erau mai ferite de a face cataractă decât celelalte.

Alimentele bogate în luteină şi zexantină sunt legumele verzi ca spanacul, napii, ştevia, fasolea verde, brocoli, porumbul sau dovleacul. Alimentele bogate în vitamina E sunt seminţele de floarea soarelui, cerealele, avocado-ul şi migdalele. Studiul a implicat participarea a peste 35.000 de femei din segmentul de vârstă mijlocie. Femeile au fost monitorizate timp de zece ani.

Gandul






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.















.*.


346 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by