Cum protejam copiii de complicatiile pneumoniei. Pneumonia ucide mai multi copii decat infectia HIV, malaria si rujeola la un loc. Medicii infectionisti sunt categorici: doar vaccinarea poate asigura o protectie eficienta in fata infectiei cu pneumococ.Streptococcus pneumoniae se regaseste in mod firesc in tractul respirator si populeaza categoria de pacienti de varsta mica. "Statistic vorbind, 50% din copii au in nas si in faringe aceasta bacterie care este una neagresiva la un copil normal dezvoltat. Dar, daca ne mutam in categoria copiilor care frecventeaza colectivitati - crese, gradinite, familii cu copii mai multi - atunci, incidenta acestei bacterii la nivel nazofaringian e mai mare, chiar pana la 80%", mai spune prof. dr. Anca Plesca. Cu alte cuvinte, exista purtatori sanatosi, potrivit Adevarul.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

De ce ar trebui sa folosesti aerul conditionat din avion. Conform medicului Mark Gendreau reputatia aerului conditionat din avioane este nefondata. Medicul este specializat in transmiterea bolilor infectioase pe cale aeriana. Specialistul a vorbit cu jurnalistii de la revista Treavl and Leisure si le-a confirmat faptul ca este mai sanatos sa deschidem aerul conditionat decat sa circulam cu el inchis. Pentru a tine la distanta virusurile aeropurtate trebuie sa folosim ventilatia aerului, e singura noastra modalitate de a ne feri de ele, in afara de a izola persoana bolnava, potrivit Unica.ro.

Motivele pentru care trebuie sa mananci sfecla rosie. Sfecla este extrem de scazuta in calorii, cu numai 60 de calorii pe cana, 13 grame de carbohidrati, dar si 4 grame de fibre. Vitaminele, mineralele si continutul de fitonutrienti se gasesc in cantitati destul de mari in sfecla: vitaminele A, B6 si C, acid folic, luteina, zeaxantina, fier, calciu, potasiu, cupru, fosfor si mangan. In plus, mai contine o substanta nutritiva numita betaina, care scade riscul de boli cardiovasculare si hepatice. Continutul crescut de fibre te mentine satula pentru o buna bucata de vreme, astfel ca vei manca mai putin, potrivit Click.

Cum sa te pregatesti pentru sarcina. Cateva reguli de aur. In primul rand, trebuie facut un set de analize complete, ca viitoarea mamica sa stie exact daca sufera de anumite afectiuni, cum sta cu tensiunea, daca are anemie sau vreo problema hormonala. Este imperios necesar, atat pentru femeile care pregatesc "terenul" pentru a ramane insarcinate, cat si pentru cele gravide deja, sa ia acid folic. Acest complex de vitamina B este esential pentru a preintampina anumite anomalii, potrivit doctorulzilei.ro.

Dieta secreta a gimnastelor. Cum sa scapi de 10 kilograme in 30 de zile. Dieta gimnastelor promite scaderea rapida in greutate, definirea masei musculare si energie cat cuprinde. Ingredientul secret este, bineinteles, disciplina. Iata care este planul dietei gimnastelor: Mic dejun Varianta 1: omleta din 2 albusuri de ou, 1/2 rosie/ ardei gras, 1 ceasca de cafea/ ceai neindulcit Varianta 2: 1 iaurt mic cu fulgi de ovaz, 1/2 ceasca fructe de padure Varianta 3: 1 felie de paine integrala cu unt de arahide, potrivit Unica.ro.

Cele mai bune trucuri pentru a renunta la fumat. Stabileste o data anume Cel mai bine ar fi daca ti-a trecut aceasta ideea prin cap sa te opresti in momentul urmator si sa nu mai fumezi. Daca nu esti totusi convins mai uita-te odata pe lista ta la argumente atat la cele pro cat si la cele contra. Poti sa alegi o zi din calendarul tau de pe perete si sa o definesti ca ziua incetarii precum gasesti in orice fel de contract. Tine lista de argumente langa tine si citeste-o cat de des poti, o sa observi la un moment dat ca zilnic iti vor aparea mai multe motive cu privire la ideea ta. Ai grija la cumparaturi Daca pana acum obisnuiai sa cumperi cate un cartus de tigari cand mergeai la cumparturi, alege de data asta sa te limitezi la un singur pachet, scrie Click.