Metode prin care ii stimulezi copilului capacitatea de invatare. Incurajeaza-ti copilul sa creeze o imagine in mintea sa despre ceea ce tocmai a citit sau a auzit. De exemplu, daca i-ai spus sa pregateasca locul de joaca pentru cinci persoane, cerei-i sa vina cu o imagine mentala despre cum ar trebui sa arate acesta. Apoi il poti pune sa deseneze acea imagine. Pe masura ce se va obisnui, el va putea descrie imaginea in loc sa fie nevoit sa o deseneze. Exista o multime de jocuri potrivite fiecarei dintre varste care pot ajuta copilul sa lucreze cu memoria vizuala, informeazaDoctorul Zilei.

utileFoto: Colaj foto

Alimentatia necesara pentru o inima sanatoasa. Somonul, macroul si heringul sunt cunoscuti pentru faptul ca scad riscul de arteroscleroza, care este un factor major in dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Este recomandat sa se manance peste de cel putin trei ori pe saptamana. In plus, pestele se afla in primele randuri ale listei cu alimentele care previn atacul de inima. Datorita continutului ridicat de fibre, prin consumul fulgilor de ovaz este redus nivelul colesterolului rau si este imbunatatita digestia, potrivitClick.

Beneficiile gatitului acasa. Cand gatesti acasa, stii exact ce prepari si ce mananci. Cantitatea ingredientelor este reglata in functie de gusturile si nevoile tale. In cazul in care urmezi o dieta speciala, reprezinta cel mai bun mod pentru a fi sigur ca ai o alimentatie corecta. Daca vrei sa folosesti alimente bio, sa iti alegi tipul de carne preferat, ingrediente cu sau fara gluten sau sa ai cat mai putini aditivi alimentari, gatitul acasa iti permite sa selectezi ingredientele dorite. Cu ingrediente proaspete si electrocasnice care pastreaza valorile nutritionale ale alimentelor, vei avea certitudinea ca tot ce gatesti acasa este si sanatos, scrieLibertatea.

Lipomul: cauze, simptome, tratament. Lipomul reprezinta o crestere in exces a celulelor grase si se gaseste intre piele si muschi. Lipomul nu este o forma de cancer si nu se poate transforma in cancer. Acesta apare, de cele mai multe ori, in zona pieptului, a gatului, in zona superioara a picioarelor, a bratelor si la subrat, insa nu este exclus sa apara si in alte zone ale corpului. La atingere, aceste umflaturi se pot misca pe sub piele, fara a cauza durere. Lipomul este adesea descoperit la persoanele de varsta a doua. De obicei, nu este nevoie de un tratament, precizeazaDiva Hair.

Simptome pe care nu trebuie sa le ignori. Daca simti o amorteala in brat, picior sau fata, trebuie sa iti faci griji, pentru ca acesta poate fi un semn de accident vascular cerebral, mai ales daca este pe o parte a corpului. De asemenea, daca nu iti poti mentine echilibrul, te simti ametit si ai probleme cu mersul pe jos, s-ar putea sa fi suferit un accident vascular cerebral. Cere ajutor daca brusc nu poti vedea bine, ai o durere de cap, ai probleme de vorbire sau de intelegere. "Conteaza sa fie descoperit la timp, asa ca nu astepta, suna la salvare", spune medicul Jacob Teitelbaum, scrieCSID.