Ce boli se pot mosteni de la mama la fiica? Artitra reumatoida este o boala care afecteaza articulatiile si apare de obicei la femeile cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani. In cazul persoanelor predispuse genetic catre aceasta boala, riscul aparitiei artritei reumatoide este cu 55% mai mare daca cei in cauza sunt si fumatori. Din fericire, riscul incepe sa se diminueze imediat ce persoana in cauza renunta la viciu. Cancerele de ovare, de san si de colon. In mod surprinzator, riscul de a dezvolta aceste tipuri de cancer nu este neaparat mai mare daca mama ta s-a confruntat cu unul din ele. Riscul creste atunci cand doua sau mai multe rude apropiate au avut cancer. In acest caz este foarte important screningul: pantru cancerul de san faceti mamografii incepand cu varsta de 40 de ani, iar pentru cancerul de colon faceti colonoscopii la fiecare 10 ani, incepand cu varsta de 50. Pentru cancerul ovarian este recomandat testul Papa-Nicolau cel putin o data pe an, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

5 ponturi ca sa vezi masochistul din tine. Te intrebi daca tu sau cineva pe care il cunosti dati dovada de tendinte masochiste? Citeste cu atentie semnele de mai jos si vezi daca se potrivesc. Primul semn care arata ca o persoana este masochista este neputinta de a spune nu. "Nu" nu inseamna egoism sau lipsa de bunanate, este o actiune de autoconservare. Este o modalitate de a comunica ca nu poti spune da pentru ca tu ai avea de pierdut. Daca nu esti sigur ca ar trebui sa spui da sau nu, ia o pauza si respira adanc. Inclinatia de a spune da vine din dorinta de a face placere sau cauta aprobarea cuiva? Analizeaza motivul din spatele raspunsului si ofera-ti permisiunea de a fi bun cu tine insuti. Nu uita, poti spune nu cu o infinita compasiune si tandrete. Daca esti religios, nu vrei sa sari nicio rugaciune de dimineata. Sau incerci sa practici yoga in fiecare zi, chiar si atunci cand esti bolnav si abia te tii pe picioare, iar daca nu faci atunci te vei simti ingrozitor. Nu-ti vei permite sa "trisezi" dieta vegana nici macar atunci cand este ziua ta. Te pedepsesti daca ai baut prea mult cu o seara inainte. Este timpul sa fii mai putin asupru cu tine insuti, noteaza SfatulParintilor.ro.

Leacurile cu sare alunga sinuzita, astmul si raceala. Dureri in gat, de cap, nas infundat, tuse - toate dispar treptat fara medicamente daca folosesti cateva tratamente cu sare de Himalaya. Pentru o inhalatie, pune 2 linguri de sare de Himalaya intr-un vas si acoper-o cu 500 ml de apa fiarta. Amesteca bine pana la topirea sarii. Acopera capul cu un prosop si stai deasupra vasului, inhaland aburii emanati, 15 minute sau pana la racirea apei. Repetate in fiecare seara sau cu 2-3 ore inainte de a iesi din casa, inhalatiile te ajuta sa respiri mai usor cand ai nasul infundat.Stiai ca nasul se desfunda mai usor daca amesteci o lingurita de sare cu o cana cu apa calda si daca pui cateva picaturi din aceasta solutie in fiecare nara? Sarea roz de Himalaya iti da un plus de minerale, oxid de fier, oligoelemente, care accelereaza procesele biologice, ceea ce ajuta pe cei care sufera de bronsita, astm, angina pectorala, anunta ClickSnatate.

6 simptome pe care nu trebuie sa le ignori. Chiar daca s-ar putea ca in spatele lor sa nu se ascunda nimic grav, anumite simptome trebuie, totusi, verificate. Daca te confrunti cu o durere inexplicabila sau iti amorteste o parte a corpului, mergi la medic.aca simti o amorteala in brat, picior sau fata, trebuie sa iti faci griji, pentru ca acesta poate fi un semn de accident vascular cerebral, mai ales daca este pe o parte a corpului. De asemenea, daca nu iti poti mentine echilibrul, te simti ametit si ai probleme cu mersul pe jos, s-ar putea sa fi suferit un accident vascular cerebral. Cere ajutor daca brusc nu poti vedea bine, ai o durere de cap, ai probleme de vorbire sau de intelegere. "Conteaza sa fie descoperit la timp, asa ca nu astepta, suna la salvare", spune medicul Jacob Teitelbaum. Puteti reduce riscul de invaliditate, care apare in urma unui accident vascular cerebral, daca obtineti un medicament in primele 4 ore de la primul simptom. Cand vine vorba de durerea in piept , e mai bine sa fii in siguranta decat sa iti para rau. Durerea toracica, ce este insotita de transpiratie, presiune, respiratie scurta si greata, trebuie sa fie evaluata imediat de catre un medic. Durerea toracica si presiunea resimtita pot fi semnele unei boli de inima sau pot anunta un atac de cord , mai ales daca o percepi in timp ce faci efort, relateaza CSID.

Cat de sanatos esti in functie de tipul de personalitate. Fiecare om este special, iar trasaturile de personalitate ii definesc unicitatea. Personalitatea influenteaza modul in care actionam si ne traim fiecare zi din viata. Aceasta se "slefuieste" pe masura de acumulam experienta si evoluam. Cu toate ca suntem unici, etichetele sunt nelipsite. Cercetatorii de la Univesitatea din Nottingham si cei la Universitatea din California au efectuat studii care sa gaseasca legatura dintre tipurile de personalitate si functionarea sistemului imunitar. Asa au ajuns la concluzia ca anumite tipuri de personalitate sunt predispuse la anumite boli. Ei au definit 4 tipuri de personalitate si au tras anumite concluzii cu privire la comportamentul lor si bolile la care sunt predispusi. Anxiosul este definit ca persoana care iti face constant griji cu privire la ceva. Daca cei care isi fac griji constructive sunt sanatosi, grijile tinandu-i in alerta si ferindu-i de pericole, cei care isi fac griji excesiv au un nivel al stresului ridicat si sunt predispusi la a exagera cu mancarea si bautura. De asemenea, in randul acestora, este mai mare riscul de depresie. Lor le sunt recomandate activitati de relaxare, precum yoga, meditatie, exercitii de respiratie, scrie Diva Hair.