Acest aliment te ajuta sa slabesti si sa-ti imbunatatesti memoria. Daca ai constatat ca memoria nu mai este atat de buna si uiti ce anume ti-ai propus sa faci cu o zi inainte, nu te panica. Aceasta problema are acum o solutie care te va ajuta inclusiv sa pierzi cateva kilograme. Memoria trebuie lucrata in permanenta, iar pentru a nu mai fi nevoit sa mergi al cumparaturi cu lista de teama sa nu uiti ceva, natura iti pune un remediu ideal la dispozitie. Hreanul, caci despre el este vorba, este o planta miraculoasa cu multiple beneficii aduse sanatatii tale mintale si corporale. Daca alegi sa o consumi in combinatie cu ghimbirul, radacina de hrean iti va oferi o doza mare de vitamine precum cele din complexul vitaminic B, fier, fosfor, mangan. Tot ce trebuie sa faci este un amestec din 100 de grame de hrean cu sucul de la 4 lamai, 2 centimetri de radacina de ghimbir, 3 linguri de miere si 2 linguri de scortisoara. Marunteste atat hreanul cat si ghimbirul si amesteca-le bine cu celelalte ingrediente. Pune compozitia intr-un recipient de sticla. Ia de 2 ori pe zi inainte de masa cate o lingurita timp de 3 saptamani, informeazaClick.

UtileFoto: Colaj foto

Ce inseamna diagnosticul de inima marita. Inima marita este un "diagnostic" pe cat de vag, pe atat de alarmant pentru pacienti. Inima marita, numita in termeni medicali cardiomegalie, este un sindrom care poate aparea in cadrul mai multor boli. Un cord mare poate fi consecinta dilatarii sau hipertrofiei cardiace. Dilatarea presupune largirea camerelor cordului, iar hipertrofia ingrosarea peretilor cordului (de fapt a peretilor ventriculari, pentru ca atriile nu se hipertrofiaza. Hipertrofia poate fi de 2 tipuri: excentrica (cand ingrosarea peretilor cardiaci este insotita de dilatare) si concentrica (cand exista o ingrosare semnificativa a peretilor cardiaci fara dilatarea cordului, camerele cordului fiind astfel chiar micsorate). Hipertrofia excentrica apare ca urmare a suprasolicitarilor de volum (ex. insuficienta mitrala), iar cea concentrica in suprasolicitarile de presiune (ex. stenoza aortica), potrivitDoctorulzilei.

Sucul de morcov combate clipirea necontrolata. Daca clipesti excesiv in mod involuntar in timpul unei conversatii, atunci ar putea fi o problema de sanatate. Din cauza actiunii exagerate a clipitului, ochii pot dezvolta durere si iritatie. Exista remedii pentru clipitul necontrolat? Ei bine, da. Cauza principala a clipitului necontrolat este suprafata uscata a ochilor. Dar mai exista cativa factori care pot duce la clipire excesiva: problemele neurologice, oboseala, problemele legate de muschii ochilor si senzatia de ochi umflati. Clipirea necontrolata poate fi provocata de carenta de magneziu. Spanacul este sursa bogata de magneziu. Asadar, include in dieta spanacul sau bea suc de spanac in fiecare zi. Pestele este sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega-3 care ajuta muschii ochiului sa combata clipirea necontrolata. Mananca peste sau ulei de peste pentru a reduce iritatia ochilor, spuneClickpentrufemei.

Ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta. Cand sa mergi urgent la doctor. Culoarea urinei poate spune multe despre sanatatea ta. Mirosul, consistenta si culoarea ei spun multe despre ce afectiuni ai putea sa ai. Urina contine in mare parte apa. In plus, exista ingrediente cum sunt ureea, clorul, sodiu, potasiu, creatinina si alte variate substante organice si anorganice. Acestea ii dau culoarea si mirosul. In functie de ele, iti poti da seama de ce boli ai putea sa suferi. Afla ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta! O culoare galben pai spre transparent este un semn de sanatate si de buna hidratare. Urina cu o nuanta rosiatica sau roz poate fi data de ceea ce ai mancat cu cateva ore inainte (morcovi, afine, sfecla rosie, rubarba sau anumiti coloranti alimentari). Uneori, este vorba de anumite medicamente care trateaza tuberculoza. Daca ai observat ca urina are o culoare asemanatoare cu o bautura de tip cola, poate fi din cauza dietei, medicatiei, dar poate si semnala anumite probleme de sanatate. Poate ai mancat fasole rosie, rubarba sau ai consumat un produs cu aloe vera, conformLibertateapentrufemei.

Cum scapam de mirosul neplacut al picioarelor. Aproximativ 16% dintre adulti au o problema cu mirosul neplacut al picioarelor, potrivit specialistilor de la Institute for Preventive Foot Health din Statesville, Carolina de Nord. Desi problema mirosului picioarelor nu este una medicala, specialistii recomanda examinarea frecventa a talpilor pentru identificarea posibilelor anomalii, rani sau ciuperci ce pot favoriza aparitia mirosului. In astfel de cazuri este indicat apelul la medicul specialist. In restul cazurilor insa, sosetele si incaltamintea sunt cel mai adesea cauza aparitiei mirosului neplacut al picioarelor. Bacteriile, lipsa de aerisire si umiditatea sunt factorii care duc la aparitia mirosului. Atunci cand bacteriile si celulele moarte ale pielii sunt izolate in mediul inchis al incaltarilor apare mirosul neplacut. Aceasta nu este o problema medicala, dar este o tema de ingrijorare pentru persoanele in cauza, intrucat le poate afecta viata sociala si stima de sine, potrivitMedLive.