Cum iti afecteaza cafeaua sanatatea oaselor. Cafeaua ocupa primul loc in topul micilor placeri vinovate si cu siguranta asa va ramane! Insa cateva studii recente au legat consumul de cafea de un risc crescut de fracturi.Cu toate acestea, alte studii nu au gasit o astfel de legatura. Un studiu realizat de cercetatorii suedezi, care a inclus mai mult de 61.000 de femei urmarite timp de aproximativ 20 de ani, a relevat, in 2013, ca patru sau mai multe cesti de cafea consumate zilnic au fost asociate cu o micsorare a densitatii osoase, dar nu sunt neaparat legate de un risc crescut de fractura sau osteoporoza. Studiul a mai subliniat faptul ca persoanele care au deficit de calciu sunt mai predispuse sa se lupte cu probleme ce vizeaza sanatatea oaselor, indiferent daca beau sau nu cafea, scrieDivaHair.

UtileFoto: Colaj foto

Busuiocul, o suta de remedii intr-o singura planta. Apreciat pentru aroma sa proaspata, se foloseste si in medicina traditionala, pentru ca alina o multime de boli. Tulburarile digestive sau probleme respiratorii sunt doar cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu busuioc. In stare proaspata, busuiocul furnizeaza o cantitate importanta de vitamine A si C. De asemenea, este o sursa excelenta de calciu si fosfor, minerale esentiale pentru buna dezvoltare a tesuturilor osoase, a dintilor, rinichilor, dar si pentru buna functionare a sistemului imunitar si a aparatului cardiovascular. Uscat, busuiocul contine cantitati importante de vitamina K, necesara in procesul de coagulare a sangelui si in fortifierea oaselor, potrivitClick! pentru femei.

Cum previi alergiile - cele mai utile sfaturi. Este util sa previi alergiile pentru a nu te mai confrunta cu simptomele specifice, cam neplacute - nas infundat, stranut, etc. Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta. 1. Scapa de covoare - Mai ales daca sunt vechi. Covoarele, carpetele, mochetele, etc sunt surse care atrag praful in locuinta. Daca nu poti sta fara ele, atunci incearca sa le aspiri zilnic sau la maximum doua zile. Un periat rapid este si el de ajutor. 2. Nu dormi cu animalele de companie - Pe cat de mult le iubesti, trebuie sa ai in vedere ca si blanita lor acumuleaza praf care iti poate face rau, mai ales daca suferi de alergii. Curata-le si lor blanita zilnic si fa-le un culcus in camera ta, dar nu pe pat, scrieLibertatea pentru femei.

7 alimente care grabesc cresterea sanatoasa a parului. Pe langa sampon, balsam si masti de par, incercati sa aveti griija de sanatatea parului optand pentru o dieta sanatoasa. Iata care sunt alimentele care stimuleaza cresterea sanatoasa a parului. 1. Ardeiul gras galben - Ardeiul galben are o cantitate de vitamina C mai mare de cinci ori decat portocalele si, de aceea, este considerat un bun antioxidant. Consumul de ardei galben consolideaza foliculii firelor de par si ajuta la prevenirea ruperii acestora. 2. Migdalele - Migdalele au un continut ridicat de biotina, o vitamina din grupa B-urilor, ce grabeste cresterea sanatoasa a firului de par si intareste radacina parului. Includeti aceste fructe in dieta zilnica pentru a beneficia de un par stralucitor si sanatos. Citeste integral peMedLive.

Cum poti sa te imbolnavesti de artrita daca faci sport. Sportul are numeroase beneficii asupra sanatatii. Totusi, pentru a proteja si intretine sanatatea articualtiilor, exista cateva reguli de care ar fi bine sa tii cont, pentru ca, atunci cand sunt fortate, ligamentele incep sa sufere. Stiai ca sportul cauzeaza artrita? Deteriorarea articulatiei genunchiului poate duce la o uzura accelerata a articulatiilor si poate necesita tratament permanent. Atunci cand alergi, genunchiul suporta de 10 ori greutatea corpului, iar in aceste conditii, articulatiile sufera leziuni si se inflameaza. In timp, alergatul, mai ales in cazul persoanelor cu lipsa de calciu si articulatii deja sensibile, nu este prea benefic si poate conduce la artrita. Este recomandat mersul cu bicicleta, care ofera beneficii multiple, dar ajuta si la lucrarea mai multor grupe de muschi decat o face o ora de alergare, in timp ce protejeaza articulatiile si te fereste de artrita, relateazaDivaHair.

Beneficiile neasteptate ale consumului de vin rosu. Persoanele care obisnuiesc sa consume vin rosu in cantitati limitate au un risc cu 30% mai mic pentru a dezvolta boli de inima, sunt de parere specialistii de la Wine Research Institute din Australia. Printre alte beneficii ale consumului de vin rosu se numara si sanatatea cerebrala, sanatatea dentara si greutatea corporala optima. 1. Sanatatea dentara - Desi se intampla adesea ca dintii sa se coloreze dupa consumului unui pahar de vin rosu, cercetarile sugereaza ca vinul este benefic pentru dantura. 2. Speranta de viata - Alte cercetari efectuate pe aceasta tema arata ca resveratrolul - un antioxidant puternic regasit in vinul rosu - ar putea prelungi durata de viata prin suprimarea moleculelor ce provoaca inflamatii in organism, precum si a compusilor din sange care interfereaza cu procesul de producere a insulinei. Integral peMedLive

Shake-ul cu proteine te ajuta sa slabesti. Este adevarat ca shake-urile proteice sunt de obicei consumate de persoanele care practica sport pentru o crestere mai rapida a masei musculare. Poate nu stiai, dar proteinele stimuleaza metabolismul si, implicit, arderea grasimilor. Da, ceea ce multi dintre noi nu stim este ca proteinele au capacitatea de a arde grasimea corporala - aceasta este o regula generala. In plus, alimentele bogate in proteine sau suplimentele de proteine tonifica corpul, potrivitClick!