Cum ne intarim organismul la inceputul toamnei. Este sezonul racelilor, gripelor si virozelor, de aceea trebuie sa acordam o mai mare atentie sistemului imunitar, sa-l ajutam sa castige lupta cu bolile. Haideti sa vedem ce reguli trebuie sa respectam pentru cresterea imunitatii organismului! Odihna. Un program de somn echilibrat si stabil, cuprins intre 6 si 8 ore pe noapte, va avea un efect benefic asupra organismului, va diminua starea de oboseala, de stres, si va mentine echilibrul hormonal. Fructe si legume. Este bine sa profitati de acest sezon bogat in fructe si legume, pe care este indicat sa le consumati crude, deoarece in felul acesta isi pastreaza toti nutrientii care ajuta organismul sa lupte impotriva schimbarilor climatice caracteristice toamnei, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Durerile de san nu sunt normale. Iata ce pot ascunde. Durerea de san este semnul unei anomalii, tulburari sau boli mamare, de obicei nu al uneia grave sau chiar al unei afectiuni care nu este a sanului, si anume nevralgie, durere musculara pectorala, afectiune toracica sau vertebrala sau poate fi semn de nevroza. Cel mai des intalnite afectiuni ale sanilor sunt cele care nu omoara. Printre ele se afla mastoza fibro sau sclerochistica, adenoza, sindromul premenstrual, mastodinia, mastalgia si lista poate continua. Fibroadenoamele mamare sunt tumori benigne, adica nepericuloase, mai frecvente in adolescenta, cand concureaza displaziile, noteaza doctorulzilei.ro.

Analizele moderne iti salveaza viata. Analizele moderne si testele cu aparatura performanta au devenit o rutina pentru specialistii zilelor noastre. Gratie evolutiei tehnologiei, prevenirea aparitiei bolilor grave, in special a celor din sfera ginecologica, a devenit doar o chestiune de vointa. Depistate la timp, acestea se pot vindeca, in majoritatea cazurilor. Desi par desprinse din filmele SF, testele genetice au devenit banale in lumea medicala. Mostenirea genetica ne influenteaza sanatatea mai mult decat vrem sa credem. Fara a avea pretentia ca ofera un diagnostic, testele genetice BRCA 1 si BRCA 2 depisteaza mutatia genelor si determina probabilitatea de a dezvolta cancer mamar sau ovarian, potrivit Libertatea pentru femei.

Cauzele respiratiei greoaie. Respiratia dificila, neregulata, descrisa prin senzatia de sufocare sau lipsa de aer si numita medical dispnee, poate avea o multime de cauze, de la boli respiratorii la anemie. O criza acuta de astm. Simptome: Dificultatea de a respira, senzatie de sufocare, respiratie suieratoare. Ce e de facut: Medicamente antiastmatice, daca e cazul. Suna medicul sau mergi la urgente daca problema pare grava. Insuficienta cardiaca acuta. Simptome: Respiratie grea, un suflu puternic la efort, care se agraveaza in pozitia culcat. Poate sa apara in timpul somnului. Ce e de facut: Contacteaza imediat un medic. Exista riscul sa fie primul semn al unui infarct miocardic, conform Click.

Cum previi alergiile - cele mai utile sfaturi. 1. Scapa de covoare. Mai ales daca sunt vechi. Covoarele, carpetele, mochetele, etc sunt surse care atrag praful in locuinta. Daca nu poti sta fara ele, atunci incearca sa le aspiri zilnic sau la maximum doua zile. Un periat rapid este si el de ajutor. 2. Nu dormi cu animalele de companie. Pe cat de mult le iubesti, trebuie sa ai in vedere ca si blanita lor acumuleaza praf care iti poate face rau, mai ales daca suferi de alergii. Curata-le si lor blanita zilnic si fa-le un culcus in camera ta, dar nu pe pat, informeaza Libertatea pentru femei.