Ce probleme de sanatate dezvaluie picioarele tale. Greutatea corporala si aspectul pielii sunt unele dintre cele mai importante indicii pentru a realiza ca in organismul tau se petrec anumite schimbari care-ti afecteaza sanatatea. Anumite tulburari precum ateroscleroza sau hipotiroidismul pot scadea circulatia sangvina mai ales la nivelul picioarelor. Daca de cand te stii te confrunti cu sindromul picioarelor reci sau daca in familia ta exista persoane ce sufera de cele doua afectiuni mentionate mai sus, nu ezita sa faci un consult amanuntit, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

De ce apare boala Alzheimer. Cei trei factori de risc majori. Maladia Alzheimer, cunoscuta pentru faptul ca provoaca o pierdere progresiva a memoriei, afecteaza aproape 50 de milioane de persoane pe plan mondial, daca se tine cont de patologiile inrudite cu aceasta boala. Varsta este "cel mai mare factor de risc cunoscut", potrivit OMS. Se estimeaza ca incepand de la 85 de ani, o femeie din patru si un barbat din cinci sunt afectati de Alzheimer. Depresia, nivelul scazut de instruire, izolarea sociala si absenta activitatilor intelectuale sunt de asemenea citate de OMS in randul factorilor de risc, noteaza doctorulzilei.ro.

Tehnologia care iti poate salva viata. Scanarea PET/CT. Baza luptei impotriva bolilor canceroase o reprezinta diagnosticul precis si timpuriu. Odata cu dezvoltarea rapida a tehnologiei in imagistica medicala, in prezent sunt detectabile tumori chiar de cativa milimetri, astfel diferite boli canceroase pot fi tratate tot mai eficient, prin terapii tinta. Una dintre cele mai moderne metode de creare a imaginii este examinarea PET/CT. La ora actuala, examinarea de tip PET/CT este cea mai eficienta metoda de depistare a tumorilor precum si pentru monitorizarea bolnavilor pe parcursul tratamentelor, informeaza Libertatea pentru femei.

Dermatita atopica, cea mai cunoscuta boala de piele a copilariei. 1 din 5 copii din intreaga lume sufera de dermatita atopica, dar la varsta adulta incidenta ei se poate reduce considerabil. "Fara o cauza aparenta, pe suprafata pielii lor apar zone uscate. Ca raspuns, micutii vor incepe sa se scarpine, se vor freca de scutece sau de lucrurile din jur si vor dezvolta rapid o eruptie rosiatica, umeda, la nivelul obrajilor, pe gat, trunchi, dar mai ales pe zonele rotunjite ale manutelor si picioruselor, in zona coatelor si genunchilor, precizeaza dr. Adriana Nicolae. In esenta, tratamentul unei afectiuni de tipul dermatitei atopice nu poate fi decat unul complex, centrat pe ideea de hidratare permanenta si lipsa unei agresiuni suplimentare a pielii hipereactive si sensibilizate, potrivit CSID.

Exista viata dupa AVC. In ultimii ani, tot mai multe persoane tinere fac accident vascular cerebral ( AVC ). Iar consecintele sunt traumatizante, atat pentru cel ce sufera, cat si pentru familie. Totusi, exista solutii pentru revenirea la o viata normala. Din totalul accidentelor vasculare cerebrale, 22% sunt cauzate de fibrilatia atriala. Este o boala care nu da semne si este depistata in urma unor controale de rutina. "Importanta tratamentului de reabilitare este enorma, atat din punctul de vedere al beneficiilor pacientului, cat si din punct de vedere al societatii, bolnavul putandu-si recastiga autonomia si uneori chiar activitatea productiva", spune dr. Cristina China, conform Libertatea pentru femei.