Ceaiul de lucerna calmeaza durerile gastrice. Apreciata ca planta furajera, lucerna are si virtuti medicinale. Problemele digestive si renale sunt cateva dintre indicatiile plantei. Numarul impresionant de proprietati prezente intr-o singura planta face ca lucerna sa fie una dintre cele mai folosite plante in scopuri medicinale. Intalnita adesea pe campuri, lucerna contine numeroase vitamine esentiale precum A, D, E, K si intreaga familie de vitamine B. De asemenea, contine minerale importante cum sunt biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu si potasiu. Avand radacini care pot ajunge pana la 4 metri adancime sub pamant, lucerna absoarbe mai multe vitamine si minerale decat alte plante. De-a lungul timpului, lucerna a fost utilizata pe scara larga in scopuri diuretice. Planta ajuta in special persoanele care se confrunta cu probleme precum retentia de apa sau infectiile tractului urinar, sustine Click.

utileFoto: Colaj foto

Modul in care mergi pe strada poate duce la aparitia bolilor de inima. Oamenii care merg pe strada la pas au de doua ori mai multe sanse de a muri de o boala de inima, comparativ cu cei care merg intr-un ritm alert, conform unui nou studiu. Rezultatele au fost facute publice dupa ce cercetatorii au luat in calcul si factorii care pot afecta decizia finala, cum ar fi obiceiul de a face exercitii, dieta lor, daca au fumat sau au baut alcool. Specialistii au analizat 420.000 de adulti de varsta mijlocie din Marea Britanie, iar acestia au fost urmariti timp de aproximativ sase ani. Niciunul dintre participanti nu prezenta simptomele unei boli de inima in momentul in care au fost facute inscrierile, conform descopera.ro.

Fracturile nedetectate, asociate durerilor de spate la barbatii in varsta. Aproximativ trei din cinci barbati aflati la o varsta inaintata sufera de mici fracturi asociate osteoporozei, arata un nou studiu publicat in revista de specialitate "Journal of Bone and Mineral Research". Astfel de fracturi pot fi cauza durerilor lombare aparent inexplicabile, raportate de pacienti, iar prevenirea aparitiei acestor fracturi ar putea reduce in mod considerabil handicapul locomotor ce apare la barbatii in varsta pe acest fond, sunt de parere autorii, relateaza reuters.com. "Chiar si atunci cand fracturile coloanei vertebrale nu sunt diagnosticate de catre specialisti, ele pot provoca dureri de spate si ingreuna flexibilitatea si mobilitatea, in special in randul pacientilor in varsta" declara autorul principal al studiului, Dr. Howard Fink, cercetator in cadrul Veterans Affairs Health Center din Minneapolis. Fracturile vertebrale sunt o problema frecventa si in randul pacientilor ce sufera de osteoporoza sau de un sistem osos slabit, relateaza MedLive.

Balsamul de buze, un pericol pentru sanatate! Citeste bine eticheta. Balsamul de buze, -strugurelul, cum il numesc adesea romancele- este un accesoriu nelipsit din gentile femeilor, mai ales in perioada rece a anului. Chiar daca este de uz extern doar, specialistii din Franta avertizeaza asupra faptului ca in continutul balsamului se afla substante toxice, un adevarat pericol pentru sanatate. Potrivit unui studiu al UFC-Que Choisir, ale carui rezultate au fost publicate ieri, printre substantele toxice se afla perturbatori endocrini si uleiuri minerale cancerigene. Multe balsamuri de buze contin camfor, fenoli, alcool, acid salicilic, petrol si mentol. Aceste ingrediente inmoaie buzele initial, dar se usuca repede caci se irita de la aceste substante. Apoi trebuie din nou aplicat strugurelul. De fapt, asta e si ideea, potrivit specialistilor, sa fie folosit cat mai mult intr-un timp scurt, deci vanzarile cresc pe masura, potrivit libertateapentrufemei.

Durerea in piept din timpul atacului de panica vs cea asociata cu boli de inima. Ce trebuie sa stii. Durerea in piept este un simptom comun al atacurilor de anxietate si de panica, in special in cazurile cele mai grave, dar si simptom de infarct miocardic. De fapt, studiile sugereaza ca una din patru persoane care cauta tratament pentru durere in piept sufera, de fapt, de atacuri de panica, conform medicalnewstoday.com. Durerea este deseori descrisa ca o senzatie ascutita, care incepe brusc, chiar daca persoana este inactiva. Cu toate acestea, persoana se poate simti stresata sau anxioasa inainte de aparitia durerii in piept. Durerea cauzata de anxietate sau de un atac de panica dureaza de obicei in jur de 10 minute, dar celelalte simptome pot dura pana la o ora, informeaza MedLive.

Combate depresia de toamna cu aceste seminte! Daca mai un dubiu in ceea ce priveste cat de importanta este alimentatia corespunzatoare pentru a te bucura de o viata sanatoasa, afla cat de benefice sunt semintele de dovleac mai ales daca te confrunti cu depresia de toamna! Cel mai bun aliat al sanatatii tale vine intotdeauna din natura, de la proteine de calitate pana la vitamine si minerale, semintele de dovleac iti stau la dispozitie oferindu-ti o portie completa de sanatate. Un adevarat elixir al sanatatii, avand o cantitate mare de minerale precum fosfor, fier, cupru, magneziu si mangan, fiind totodata si o sursa excelenta de vitamina K, potrivit Click.