Hepatita...De la A la C. Cum deosebim tipurile de hepatita si care este cea mai periculoasa. Hepatita inseamna inflamarea ficatului si un grup de infectii virale care afecteaza ficatul. Cele mai intalnite hepatite sunt A, B si C. Pentru toate tipurile de hepatita, simptomele sunt asemanatoare: febra, oboseala, lipsa poftei de mancare, greata, voma, dureri abdominale, scaune gri, dureri articulare, icter. Hepatitele difera insa mult intre ele. Hepatita A se raspandeste usor, prin ingerarea de apa sau alimente contaminate sau prin contact cu materii fecale contaminate. Exista vaccin impotriva ei. Circa 17.000 de noi cazuri se inregistreaza anual. Odata luata, tine cateva saptamani si este vindecabila si fara tratament. De obicei, persoanele contaminate se vindeca usor, iar ficatul nu este afectat, potrivit doctorul zilei.

utileFoto: Colaj foto

Acest condiment "minune" creste riscul de pietre la bila. Ai grija in ce cantitati il consumi! Daca ai dureri frecvente de stomac, e foarte posibil sa suferi de pietre la bila, a caror aparitie este favorizata de consumul in exces de turmeric, un condiment considerat panaceu in ultima vreme. Multa lume da curs retetelor naturiste care indeamna la consumul de lapte de turmeric pentru "vindecarea" ca prin minune a unor boli incurabile, iar asta se vede mai ales in numarul de cazuri de pietre la bila, care sunt in continua crestere, atrag atentia medicii. Medicina naturista promoveaza turmericul pentru ameliorarea sau vindecarea multor afectiuni, printre care artrita, indigestia, problemele cu ficatul, depresia, durerile de cap sau chiar cancerul. Desigur, astfel de beneficii nu au fost confirmate pana in prezent de niciun studiu stiintific de mare amploare, dar promotorii vietii "sanatoase, fara ajutorul medicamentelor" propaga astfel de remedii in vastul mediu online, iar adeptii nu se lasa mult asteptati, conform libertatea pentru femei.

Alimente, bauturi si medicamente care nu trebuie luate impreuna. Interactiunea dintre anumite alimente, bauturi si medicamente poate fi periculoasa. Exista ingrediente din meniul zilnic care pot schimba efectul substantelor active din pilulele prescrise de doctor.. Cofeina din cafea, ceai si anumite bauturi carbogazoase poate interactiona cu antibioticele prescrise contra infectiilor urinare. Cofeina din cafea, ceai si anumite bauturi carbogazoase poate interactiona cu antibioticele prescrise contra infectiilor urinare, spune click pentru femei.

Alimente care stimuleaza memoria copiilor. Copiii au nevoie de o alimentatie sanatoasa si echilibrata, bogata in fructe si legume, pentru a avea suficienta energie si pentru a se putea concentra la scoala. Iata care sunt cele mai bune alimente care stimuleaza memoria copilului tau. Afinele sunt sursa importanta de vitamina C si antioxidanti, substante nutritive care stimuleaza functia cognitiva, inclusiv memoria. Adauga in iaurtul cu cereale o lingura de afine. Nucile contin acizi grasi Omega-3, iar semintele de dovleac zinc, substante nutritive care joacia un rol important in stimularea si imbunatatirea memoriei, informeaza Click.

7 boli pe care le poti mosteni de la parinti. Copiii nu mostenesc de la parinti doar trasaturile fizice si cele care tin de comportament, ci si predispozitiile pentru anumite boli. Un istoric al familiei bogat in diferite afectiuni poate fi transmis din generatie in generatie. Putem mosteni aceste boli fie direct de la parintii nostri, fie de la bunici. Astfel, desi parintii nostri sunt perfect sanatosi, noi putem sa avem anumite boli genetice pe care bunicii sau strabunicii le-au avut. Auzim din ce in ce mai des despre boli genetice. Totusi ce sunt acestea? Bolile genetice sunt cauzate de o anomalie ce apare in genomul unui individ. Aceste boli genetice sunt mostenite de la parinti si pot aparea din senin sau pot fi activate de anumiti factori, potrivit Diva Hair.

Pierderea mirosului poate prezice riscul de aparitie a unei boli a secolului. Avertismentul specialistilor. A fost descoperit testul de miros extrem de simplu care poate prezice dementa cu cinci ani inainte de declansarea bolii. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Chicago, fiind condus de profesorul Jayant Pinto si s-a folosit de datele adunate de la aproximativ 3.000 de adulti, cu varste cuprinse intre 57 si 85 de ani, scrie Gandul. In urma cercetarii, specialistii au ajuns la concluzia ca cei care nu au putut identifica un numar de cinci mirosuri la care au fost expusi sufereau de dementa. Oamenii de stiinta au descoperit ca 1% dintre cei care au luat parte la teste nu puteau identifica niciun miros, 2% puteau identifica unul singur, iar 5% puteau numi doua mirosuri, conform descopera.ro.