Utile: Portocala, sursa ta de sanatate; De ce ne este atat de necesar fierul si ce se intampla cu intreg organismul din cauza lipsei acestui mineral; Ceai pentru plamani: proprietati si efecte adverse
De ce ne este atat de necesar fierul si ce se intampla cu intreg organismul din cauza lipsei acestui mineral. Fierul este esential pentru organismul nostru. Este necesar atat pentru sanatatea mentala si fizica, cat si pentru pastrarea rezervelor energetice. Fierul este continut in substanta numita hemoglobina, ce se gaseste in celulele rosii ale sangelui. Hemoglobina transporta oxigenul de la plamani in intregul organism.Creierul are nevoie de oxigen pentru concentrare, iar muschii il folosesc pentru producerea de energie fizica. Fierul este de asemenea necesar pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos, ajutandu-va sa combateti infectiile, relateaza doctorulzilei.ro.
Ceai pentru plamani: proprietati si efecte adverse. Virusurile, alergiile si poluarea se numara printre cauzele principale ale afectiunilor pulmonare. Infectiile tractului respirator, cum este bronsita, pot duce la inflamatii ale plamanilor, care se manifesta prin lipsa de aer, stranut, senzatie de apasare pe piept si tuse insotita de mucus, flegma sau sputa de diverse culori. Daca ai astfel de simptome, este important sa te adresezi medicului pentru depistarea cauzei si instituirea unui tratament medical adecvat. Exista insa si remedii naturale care te pot ajuta sa tii sub control simptomele, scrie Divahair.
10 alimente pentru oase puternice. Ce este bun pentru sanatatea oaselor. Sunt alimente pentru oase puternice pe care ar trebui sa le consumi cat mai des. Din alimentatia zilnica nu trebuie sa-ti lipseasca calciul si vitamina D. Multi nutrienti sunt implicati in mentinerea oaselor sanatoase. Calciul si vitamina D sunt doua dintre cele mai importante. Calciul este un mineral esential pentru buna functionare a corpului si este stocat in oase. Corpul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul. Daca nu obtineti suficient calciu din dieta poate duce la oase fragile care sunt mai predispuse la fracturi si boli, informeaza Libertatea pentru femei.
Exista o legatura intre acnee si transpiratie? Acneea reprezinta una dintre cele mai raspandite afectiuni ale pielii indiferent de varsta, fiind adesea vinovata de alte probleme, cum ar fi depresia, stima scazuta de sine si disconfortul in societate. Multe persoane sunt de parere ca in spatele acestei afectiuni se afla transpiratia, care ar favoriza aparitia si raspandirea cosurilor, scrie CSID Domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie explica daca aceasta afirmatie este sustinuta si prin dovezi medicale sau reprezinta un simplu mit. Transpiratia reprezinta un mecanism natural al organismului, fiind un lucru firesc ca oamenii sa transpire destul de mult in timpul anotimpurile calde, dar uneori chiar si la temperaturi mai scazute, cand sunt nervosi, emotionati sau furiosi, arata descopera.ro.
Cancerul de san inflamator: cauze, simptome si tratament. Fiecare femeie traieste cu teama de a se imbolnavi de cancer de san, tocmai de aceea face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a se feri de cumplita boala. Exista foarte multe teste si analize care ar trebui luate in seama si care sunt recomandate chiar de la varste fragede. O forma rara si agresiva a cancerului de san este cel inflamator, care apare atunci cand celulele maligne blocheaza vasele limfatice din pielea sanului. Cancerul de san inflamator este diferit de alte forme ale cancerului mamar pentru ca nu se manifesta prin aparitia unei umflaturi. Rata de supravietuire este de numai 40%, asa ca recunoasterea semnelor si consultul unui medic sunt extrem de importante, conform Divahair.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”