Ce dereglari provoaca lipsa de magneziu. Magneziul este considerat unul dintre mineralele vitale. Adesea, lipsa de magneziu este semnalata prin palpitatii, crampe, spasme, oboseala, tulburari psihice si de somn. Furnicaturile in degete sau in diferite zone ale corpului pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu. Studiile facute de cercetatori pe baza carentelor din organismul uman au ajuns la concluzia ca peste 90% din populatie se confrunta cu deficit de magneziu, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Bautura care iti intareste imunitatea. Reteta castigatoare este compusa din mere, sfecla rosie, morcov si bineinteles lamaie. Aceste ingrediente mixate impreuna te vor ajuta sa iti intaresti imunitata, sa iti protejezi ficatul, rinichii, pancreasul si sa imbunatatesti sanatatea ochilor, a pielii tratand cu succes acneea si eventualele probleme ale colonului. Dupa un efort intens puternic, acest mix este recomandat mai ales datorita cantitatii de minerale pe care le contine, reducand astfel durerile musculare, dar si pe cele menstruale, potrivit Click! sanatate.

5 semne ca organismul tau are un deficit de potasiu. Cand ne gandim la potasiu, ne vin in minte imediat bananele, ele fiind bogate in acest mineral. Potasiul este unul dintre mineralele electrolitice, alaturi de magneziu, calciu, sodiu, etc. Potasiul este un ion pozitiv care regleaza bataile inimii si functia musculara, si este prezent in fiecare celula din organism. Lasat netratat, deficitul de potasiu poate provoca o serie de alte probleme de sanatate in corp. Printre cauzele de deficit de potasiu se afla lipsa din alimentatie a alimentelor potrivite. La fel de bine poate fi vorba de excesul de alimente bogate in sare, potrivit Libertatea pentru femei.

Ceasca de sanatate: O planta mai putin cunoscuta face minuni in bolile frecvente-iarba mare. Radacinile plantei sunt bogate in substante active. In compozitia radacinilor plantei se remarca inulina, un compus polizaharidic, asemenea zaharului. De asemenea, infuziile si decoctul preparate din frunzele plantei sunt indicate in tratamentul diferitelor afectiuni inflamatorii, deoarece in compozitia lor se regasesc vitamina C, un principiu amar si saruri minerale, informeaza Click.

Plante care te ajuta sa depasesti depresia de iarna. Plantele sunt bune pentru minte si corp. Acestea purifica aerul ramas in interior, astfel incat sa poti respira mai usor. Oamenii de stiinta spun ca prezenta plantelor in casa pot imbunatati semnificativ starea de spirit, pot reduce stresul, imbunatatind starea de concentrare, inclusiv simptomele ADHD, si amelioreaza chiar si durerile, scrie Click! pentru femei.