Top 5 alergii care ii pot afecta pe copii. Alergenele sunt, in marea majoritate a cazurilor, lucruri banale cu care copiii vin in contact prin intermediul pielii care le protejeaza corpul, aerului pe care il respira, alimentelor pe care le consuma, dar si medicamentelor ce le sunt administrate in diverse ocazii, cu scopul de a-i vindeca de anumite maladii. Prima afectiune alergica, care este si cea mai cunoscuta boala cronica de piele a copilariei, este dermatita atopica. Primele semne ale bolii pot aparea din primele saptamani, dar in general se manifesta incepand cu a treia luna de viata a micutilor, scrieCSID.

UtileFoto: Colaj foto

10 pasi pentru un ten sanatos in sezonul rece. Iarna, pielea ta are nevoie de mai multa atentie pentru un aspect sanatos, iar Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania, recomanda: 1. Tratamente faciale regeneratoare. "Un tratament regenerator, folosit dupa ce ai exfoliat corect tenul te va ajuta sa-ti refaci bariera naturala de colagen a pielii". 2. Hidratarea constanta si consistenta.'Alege serumuri hidratante si creme care sa iti asigure un continut crescut de apa in tesuturi", spune specialistul, citat deUnica.

Carenta de fier deterioreaza sistemul imunitar si afecteaza viata celor cu boli inflamatorii si cardiace. Conform OMS, carenta de fier la femei si barbati reduce cu 30% rezultatele si performanta muncii fizice si poate fi prezenta cu sau fara anemie. Simptomele sugestive pentru o eventuala carenta de fier sunt oboseala generalizata, de multe ori independenta de anemie. Alte simptome intalnite sunt unghiile fragile, caderea parului si sindromul picioarelor nelinistite, potrivitCSID.

5 solutii contra pielii uscate. Daca simti ca pielea ta a devenit aspra si si-a pierdut elasticitatea, e bine sa ai in vedere cateva reguli care ii pot imbunatati vizibil aspectul. 1. Exfoliaza pielea saptamanal. Chiar daca te gandesti ca procedeul o va usca si mai tare, este esential sa elimini celulele moarte de la suprafata ei. 2. Foloseste creme si uleiuri intens hidratante. Alege produsele de hidratare potrivite, pe baza de ceramide, glicerina, adic hialuronic, vaselina, silicon, lanolina si uleiuri minerale, informeazaClick! pentru femei.

Pastura creste rezistenta organismului.Cunoscuta si sub denumirea de "painea albinelor", pastura se obtine din grauncioarele de polen care sunt sfaramate si depuse in celulele fagurilor, unde incepe un proces de fermentare naturala, care creste calitatile nutritive si terapeutice. Sursa importanta de seleniu, un mineral esential pentru sanatatea organismului, pastura pura are o actiune puternic antioxidanta. Neutralizeaza radicalii liberi si reduce efectele lor negative. In plus, ajuta la diminuarea fenomenelor degenerative asociate imbatranirii, scrieClick! sanatate.