5 semne ca vei face cancer de colon.Supraponderalitatea sau obezitatea. Daca esti supraponderala sau obeza, cancerul are mari sanse sa se instaleze in corpul tau. Studiile arata ca atat femeile, cat si barbatii, sunt predispusi sa se imbolnaveasca de cancer la colon daca au kilograme in plus. Sedentarismul. Lipsa unei activitati sportive constante creste riscul dezvolarii cancerului la colon. Incearca sa faci cel putin 30 de minute de sport pe zi. Nu este nevoie sa mergi la sala, o plimbare mai lunga prin parcul tau preferat este de ajuns! Te va ajuta sa te relaxezi si te va mentine sanatoasa, potrivitDivahair.

UtileFoto: Colaj foto

Semnele alarmante ale diabetului de tip 2.Statisticile arata ca exista foarte multe persoane care sufera de diabet de tip 2 si nu sunt constiente de afectiunea pe care o au decat atunci cand simptomele se agraveaza. Diabetul de tip 2, depistat foarte tarziu, duce la pierderea vederii, un risc crescut de dezvoltare a unei boli de inima si alte complicatii. Principalele simptome, comune atat pentru diabtul de tip 2, cat si pentru cel de tip 1 sunt: senzatia de sete permanenta, urinare frecventa, pierdere in greutate, rani pe corp care se vindeca foarte greu, vedere incetosata provocata de uscare ochilor, infectii ale pielii, relateazaClick.

Cinci mituri despre cancerul pulmonar si adevarul din spatele lor.Nu doar oamenii care fumeaza pot face cancer. Adevarat: Intr-adevar, fumatul este unul dintre cei mai importantifactori de risc pentru cancerul pulmonar. Insa nu este singurul. Cel putin la fel de expusi acestei boli sunt si oamenii care lucreaza in medii cu risc mare, care sunt expusi, de exemplu,la substante precum azbest sau radon. Efectele negative ale fumatului, cele care duc la dezvoltarea cancerului pulmonar, nu pot fi remediate. Fals: Specialistii au descoperit ca renuntarea la fumat are beneficii importante: 2,3 luni dupa ultima tigara, circulatia sangelui si functionarea plamanilor incep sa arate deja primele semne de imbunatatire. In primele 9 luni de la ultima tigara tusea fumatorului dispare, noteazadoctorulzilei.ro.

Ceai verde sau ceai negru? Afla beneficiile fiecaruia.Ambele ceaiuri creeaza bacterii "bune" in stomac. Oamenii de stiinta au colectat probe ale tesutului hepatic pentru a masura depozitele de grasime si mostre din intestinul gros pentru a evalua diversitatea bacteriana a microbiomului. La finalul celor patru saptamani, cercetatorii au descoperit ca atat ceaiul verde, cat si ceaiul negru au avut un efect benefic asupra pierderii in greutate. Cele doua grupuri ale caror diete alimentare au fost suplimentate cu extract de ceai negru si verde au inregistrat cresteri ale populatiilor de bacterii intestinale legate de masa corporala slaba si scaderi ale bacteriilor intestinale asociate cu obezitatea, conformLibertatea pentru femei.

Deseori, simptomele cancerului uterin sunt asociate cu cele ale unei raceli.CSID: Care ar fi simptomele ce prevestesc un cancer uterin? Dr. George Vasilescu: Multa vreme (asta insemnand ani de zile) cancerul de col uterin nu are nici un simptom. Eventual pot aparea dureri de intensitate mica in partea de jos a abdomenului sau mici sangerari (spotting) intre menstruatii sau dupa un contact intim. De regula, acestea simptome trec neobservate sau nu li se acorda o importanta deosebita, fiind asociate cu cele ale unei raceli, cu starea de oboseala, cu durerile de coloana sau cu cele din sfera digestiva CSID: Care sunt factorii de risc? Dr. George Vasilescu: Prezenta virusului HPV este, de departe, principalul factor de risc pentru aparitia cancerului de col uterin, in special tulpinile cu risc oncogen ridicat, informeazaCSID.