Remedii naturale pentru durerea menstruala. 1. Sportul. Desi nu este recomandat sa se practice sport in timpul menstruatiei, totusi sunt recomandate exercitiile usoare, in scopul de a ameliora crampele. Cand mergi pe jos sau dansezi, tesuturile corpului primesc mai mult sange - acest lucru duce la eliberarea de endorfine - si este redusa intensitatea durerii. 2. Comprese calde. Caldura actioneaza asupra muschilor contractanti ai uterului, ei fiind principala cauza a crampelor. 3. Prin schimbarea alimentatiei, prin adaugarea mai multor legume in ea si renuntarea la grasimi ajuta la reducerea durerii intensive, scrie Click! pentru femei.

UtileFoto: Colaj foto

10 sfaturi pentru a incepe o dieta sanatoasa in 2018. 1. Mananca legume la fiecare masa. Daca cina ta este formata in mod exclusiv din legume, sfatul este perfect pentru tine! Include legumele la fiecare masa, nu doar seara. 2. Tine minte: fiecare masa principala trebuie sa contina proteine, fibre si grasimi. Daca nu stiai pana acum, acestea sunt cele 3 componente esentiale ale unei diete echilibrate; ele ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange si iti dau senzatia de satietate. 7. Inlocuieste dulciurile procesate cu ceva mult mai natural. Studiile arata ca produsele care contin indulcitori artificiali iti provoaca o senzatie mai mare de foame, motiv pentru care vei ajunge sa consumi mai multe calorii decat ai fi facut-o in mod normal, potrivit Elle.

Motivul pentru care trebuie sa consumi tumeric de sarbatori. Turmericul este un puternic anti-inflamator cu multiple beneficii asupra corpului tau, de la ameliorarea digestiei pana la tratarea afectiunilor digestive. Turmenicul are ca si componenta principala curcuma, aceasta te poate proteja inclusiv de remisiile de colita ulcerativa, stimuland in acelasi timp productia bilei, facilitand astfel digestia. Cucuma este principala sursa de a-ti proteja inima, in special pentru ca ajuta la o mai buna circulatie sangvina si tine infarctul la distanta, informeaza Click! sanatate.

Cosuri pe scalp: cauze, simptome si tratament. Indiferent de zonele de pe corp in care apar, cosurile sunt inestetice, dar si dureroase, ceea ce le face si mai dificil de suportat. Pielea scalpului este extrem de sensibila, iar cosurile aparute in aceasta zona pot fi semne ale unor probleme grave. In cazul in care afectiunea ramane netratata, se poate ajunge cu usurinta la pierderea parului sau la cicatrici permanente. Pentru a scapa de aceasta problema enervanta si dureroasa, trebuie sa tii cont de igiena adecvata, respectiv ingrijirea corecta a parului. Exista, de asemenea, unele remedii naturale si sfaturi simple care pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare, potrivit Diva Hair.

Plante si condimente care te vor ajuta sa fii mai sanatoasa iarna aceasta. 1. Salvia este o planta des folosita pentru gatit, dar putini stiu intrebuintarile ei medicinale. Era folosita de catre stramosi pentru a scapa de raceala. In plus, se spune ca ajuta memoria si are chiar si proprietati anibacteriene. 2. Lavanda este des intalnita in parfumuri si odorizante. Mirosul placut ajuta la reducerea stresului sau a insomniei. Centrul de Cercetare al Universitatii Maryland sugereaza ca lavanda incetineste activitatea sistemului nervos, ceea ce ajuta la relaxare. 3. Menta are rezultate reale in calmarea durerilor si anumitor simptome precum durerea in gat, scrie Elle.