Utile: Singura in pragul sarbatorilor? 3 sfaturi pentru a evita depresia; Cat de periculos este bradul artificial; 12 alimente pe care le consumi de sarbatori si care iti pot pune in pericol sanatatea
12 alimente pe care le consumi de sarbatori si care iti pot pune in pericol sanatatea. Cum sarbatorile se apropie, cu totii suntem nerabdatori sa incercam delicioasele preparate care ne lasa "gura apa" doar gandindu-ne la ele. Fie ca este vorba de fragedele fripturi sau ca vrem sa incercam niste preparate care contin mai multe legume, trebuie sa fim atenti la modurile de preparare. Chiar si cele mai sanatoase fructe si legume se pot tranforma in adevarate bombe calorice atunci cand le combinam gresit. Merele caramelizate sunt printre cele mai cunoscute preparate de Craciun si toata lumea le face macar o data. Desi merele sunt bogate in vitamine si fibre, aceste mere deosebite aduc un aport de aproape 320 de calorii, 28 de grame de zahar si 16 grame de lipide. Caramelul le anuleaza toate caracteristicile nutritionale, transformandu-le intr-un pericol pentru sanatatea ta. Chiar daca este o reteta destul de simpla si toata lumea o face de Craciun, afla ca biscuitii iti pot pune in pericol sanatatea. De ce? Pentru ca un singur biscuit poate contine pana la 200 de calorii si 14 grame de zahar, relateaza DivaHair.
Asa previi indigestia de Sarbatori! Pana la doua cincimi dintre noi sufera de indigestie regulat si in timpul Craciunului. Chiar si cei care sunt rar afectati de aceasta problema digestiva ar putea prezenta semne de reflux, arsuri, balonare sau gaze. Craciunul este, in definitiv, perioada in care mancam mai mult decat de obicei, dar iata ce ar trebui sa faci pentru a preveni indigestia.Incearca sa nu exagerezi cu mancarea traditionala de Craciun, pentru ca ea este bogata in grasimii, iar ficatul si stomacul vor fi suprasolicitati. In plus, mesteca bine mancarea inainte de a o inghiti, evitand sa mananci repede (poate fi o cauza a balonarii si indigestiei). Aici ne referim la alimentele bogate in fibre, legumele sunt cele care au cel mai mare continut. Pentru ca mancarea traditionala de Craciun este bogata in grasimi, exista riscul sa te confrunti cu indigestie, balonare, arderi si reflux gastroesofagian. Pe langa carne, ar trebui sa mananci si legume, anunta Click Sanatate.
Cat de periculos este bradul artificial? Grija pentru paduri nu trebuie sa inlocuiasca bucuria de a avea un brad natural in casa. Atat timp cat te asiguri ca ai achizitionat un brad de la reprezentantii unui ocol silvic si nu unul furat, taiat ilegal dintr-o padure, acesta trebuie sa-si ocupe locul de onoare in fiecare camin, de Craciun. Fie din ratiuni ecologiste, fie din comoditate sau lipsa de bani, multi cumpara pomul de Craciun din plastic. Insa, prea putini sunt informati asupra pericolului pe care il prezinta acesta. Cu exceptia celor alergici la brazii naturali, neavand alta solutie decat sa-l cumpere pe cel artificial, iata ce pericole pandesc dintre acele pomului artificial. Majoritatea brazilor artificiali contine plumb, un material foarte toxic pentru organismul uman. De asemenea, studiile au evidentiat ca materialele plastice din acesti brazi sunt deosebit de toxice chiar si la simpla atingere, astfel ca unele etichete ale brazilor artificiali avertizeaza asupra necesitatii spalarii pe maini dupa montarea acestora si de asemenea interzic copiilor sa se joace cu elementele bradului, noteaza Libertatea pentru femei.
Uleiul de chiparos atenueaza crampele musculare. Crampele musculare apar ca urmare a contractiei involuntare a muschilor si sunt un simptom frecvent al deshidratarii, oboselii, circulatiei sangvine inadecvate sau compresiei nervoase. Durerea poate aparea in timpul exercitiilor fizice sau in timpul noptii. Durerea cauzata de contractia involuntara a muschiului este cel mai frecvent intalnita la muschii gambei si este puternica si neplacuta, deseori lasand senzatia unei lovituri de copita de catar. De asemenea, deficienta de potasiu poate fi cauza crampelor musculare. Crampele pot aparea si la nivelul muschilor care nu primesc suficient oxigen din cauza irigarii discontinue cu sange. Crampele care apar noaptea pot fi intalnite mai ales la persoanele varstnice si la femeile insarcinate, relateaza Click pentru femei.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"