Cascavalul mareste puterea de concentrare, alunele sunt calmante, iar fructele scad nivelul colesterolului.

Sunteti prea irascibili? Solutia ar putea fi o punga cu alune sau un pahar cu lapte, spun nutritionistii citati de iVillage. In functie de cat de tristi, irascibili sau obositi suntem, specialistii ne recomanda sa consumam un aliment sau altul.

Daca atentia va este distrasa cu usurinta, specialistii in nutritie va sfatuiesc sa apelati la alimente cu un continut caloric mare. Produse precum cascavalul (cu mai putina grasime), puiul si alimentele din soia sunt ideale pentru cresterea energiei si a capacitatii de concentrare.

Ciocolata mareste senzatia de multumire

Dulciurile, si mai ales ciocolata, pot face minuni pentru starea noastra de spirit. Beneficiile pe care ciocolata ni le aduce nu se refera strict la faptul ca este dulce si cremoasa, ci si la proprietatea sa de a creste buna dispozitie si senzatia de multumire de sine.

Grasimea, zaharul si o substanta responsabila cu secretia endorfinelor, toate regasite in ciocolata, duc la cresterea nivelului endorfinelor si al serotoninei de la nivelul creierului. Rezultatul consta intr-o senzatie de fericire resimtita la nivelul intregului corp. Problemele de schimbare brusca a dispozitiei se regleaza cu o hidratare corespunzatoare a corpului. Astfel, nutritionistii recomanda consumul zilnic a 8-10 pahare de apa.

Calmante naturale

Atunci cand va simtiti stresati, nervosi si anxiosi, va puteti calma consumand alune, nuci sau produse lactate. Aceste alimente sunt bogate in calciu si reduc anxietatea, ajutand la instalarea unei stari de calm si relaxare.

Integral in Adevarul