Detoxifierea presupune eliminarea substante-lor toxice din orga-nism. Cel mai adesea, acest lucru se face printr-o dieta. Dietele de detoxifiere sunt cure menite sa alunge oboseala corpului cauzata de substantele toxice aflate in alimentele pe care le consumam.

De obicei, o astfel de dieta semnifica renuntarea la consumul de carne, de zahar, de lactate şi de cafea. in locul acestor alimente este recomandat consumul de legume. Pe langa acest lucru, un rol important in curele de detoxifiere il au ceaiurile.

Dr. Bogdan Oprişor, fitoterapeut, spune ca „unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, care se foloseşte in aceste cure, este ceaiul verde. El este bogat in antioxidanti ca vitamina C şi E. De asemenea, ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grasimilor.

Pe langa aceste calitati, ceaiul verde ajuta organsimul sa lupte cu procesul de imbatranire, imbunatateşte sistemul imunitar şi previne aparitia accidentelor cardiovasculare. intr-o cura de detoxifiere este recomandat sa se bea trei cani de ceai pe zi, indulcit cu miere.

Pentru ca substantele toxice sa fie eliminate cat mai bine, zaharul trebuie eliminat cu orice pret. Un alt ceai recomandat pentru detoxifierea organismului este ceaiul de urzica. Nu se poate spune ca acest ceai e bun numai pentru detoxifiere pentru ca el aduce o multime de alte beneficii organismului”.

Gandul