Dietele cu alimente bogate in proteine pot tine senzatia de foame sub control, releva un studiu efectuat la Universitatea Washington din Seattle, SUA. Cercetatorii au demarat acest studiu pentru a observa mai bine cum functioneaza dietele. Oamenii de stiinta au descoperit ca proteinele sunt cele mai bune elemente care pot tine sub control hormonul ce controleaza foamea.

În acelasi timp, carbohidratii si grasimile sunt responsabile pentru acumularea kilogramelor in plus. La studiu au participat 16 voluntari carora le-au fost oferite spre consum trei tipuri de bauturi. Fiecare bautura contine o cantitate diferita de carbohidrati, proteine si grasimi.

Voluntarilor le-au fost colectate mostre de sange inainte de consumul primei bauturi, iar apoi la fiecare 20 de minute, timp de sase ore de la consum. În fiecare mostra de sange s-au masurat nivele din substantele mai sus mentionate.

Pe langa acest lucru, cercetatorii au observat ca atunci cand nivelele de proteine erau mari, voluntarilor li se facea mai greu foame. Însa, atunci cand nivelul de carbohidrati era mare, senzatia de foame care i-a cuprins pe cei 16 a fost mult mai intensa si s-a instalat mult mai repede decat in mod normal.

Gandul