6 efecte adverse ale urzicii.Scade tensiunea. Potrivit specialiștilor, utilizarea îndelungată a urzicii poate provoca scăderea tensiunii arteriale. Este important să nu o folosești ca remediu dacă urmezi un tratament pentru scăderea tensiunii sau să întrebi medicul specialist. Provoacă insomnii. Dacă este folosită în exces, urzica poate da insomnii de lungă durată. Deși în primă etapă ar putea crea o stare de somnolență, întrucât planta acționează ca un sedativ asupra organismului, aceasta ar putea avea ca efect advers și insomnia, caracterizată prin lipsa somnului și agitație în timpul nopții, potrivitClick.

UtileFoto: Colaj foto

Calciul în sarcină. Cât de important este și în ce surse alimentare îl găsești.Calciul în sarcină este important pentru rezistența osoasă, ajută oasele fătului să se dezvolte corect. Află mai multe detalii interesante despre rolul calciului și importanța sa în sarcină. Avem nevoie de o cantitate suficientă de calciu pentru a menține rezistența osoasă. Consumul de calciu în timpul sarcinii este deosebit de important pentru dezvoltarea scheletului fătului. Bebelusul își satisface nevoile de calciu, absorbându-l din corpul tău, în special spre trimestrul al treilea. În medie, fătul cere 30 g de calciu până la sfârșitul perioadei de sarcină. Fătul necesită 50 mg pe zi în timpul celui de-al doilea trimestru și 250 mg pe zi în timpul celui de-al treilea trimestru, relateazăLibertatea pentru femei.

Cel mai bun remediu pentru anemie.Anemia de primăvară este caracterizată prin apariția senzației de oboseală, de epuizare, iar urzica este cel mai bun remediu al naturii și asta mai ales pentru că ajută la creșterea capacității sângelui de a absorbi fierul. Ce conțin de fapt urzicile? Această mică plantă se bucură de un conținut ridicat de fier, vitamina C,( care va diminua oboseala și va crește tonusul organismului), vitamina k, aceasta fiind responsabilă cu stimularea producerii elementelor figurate ale sângelui, ameliorând astfel bolilor sângelui. Este un excelent reglator al reacțiilor sistemului imunitar, fiind recomandată mai ales în bolile autoimune, conformClick pentru femei.

Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism. Care sunt problemele de sănătate care pot apărea.Infecţii şi boli ale tractului respirator superior - conform specialiştilor, avem tendinţa de a ne îmbrăca cel mai adesea necorespunzător. Nu purtăm suficiente straturi sau avem tendinţa de a purta prea multe, astfel încât corpul ni se supraîncălzeşte sau suferă de frig. Acest lucru poate afecta răspunsul imun şi poate declanşa infecţii ale căilor respiratorii superioare. Atunci când temperaturile fluctuează, este cel mai recomandat să ne îmbrăcăm în straturi uşoare, pentru a fi protejaţi de temperaturile scăzute dimineaţa şi noaptea având totuşi abilitatea de a elimina aceste straturi în momentele calde ale zilei, noteazădescopera.ro.

Cum te poate îmbolnăvi consumul de carne de hipertensiune arterială.În studiile pe animale, cercetătorii au descoperit că substanţele chimice produse atunci când carnea este gătită la temperaturi ridicate conduce la inflamaţie, stres oxidativ (un proces care poate deteriora celulele) şi rezistenţă la insulină, ceea ce înseamnă că organismul nu răspunde corect insulinei. Chimicalele produse de prepararea la grătar şi alte metode de gătit la temperaturi ridicate au fost de asemenea legate de cancer, atestă studiile. Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat faptul că noul studiu a constatat doar o simplă asociere, şi nu poate dovedi cum produce de fapt consumul de carne la grătar hipertensiune arterială, aratăCSID.