Surse vegetale de Omega 3.Nucile. Poţi să-ţi iei necesarul zilnic de Omega 3 doar dacă mănânci 3 nuci. Specialiştii citaţi de curejoy.com afirmă că 7 nuci întregi conţin 2,57 grame ALA. Le poţi consuma ca gustare între mese sau le poţi pune în diverse preparate. Ai grijă că au multe calorii. Seminţele de in. O lingură de seminţe de in conţine 2,35 g ALA. În afară de asta, seminţele sunt o sursă importantă de fibre, al căror rol este să prevină bolile cardiovasculare, informeazăClick.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac cei care iau medicamente.Iată cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când vine vorba de medicamente: Spargerea sau pisarea lor pentru a le face mai ușor de înghițit Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanţă, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanică este contraindicată, este concluzia unui studiu publicat în revista franceză “Revue de Médicine Interne”. Specialiştii spun că acest obicei reduce eficienţa medicamentelor sau potențează efectul. ”O parte dintre antibiotice şi medicamente antiinflamatoare trebuie administrate fără să fie sparte sau zdrobite. Aceste medicamente acţionează în organism pe baza unui principiu: substanţa activă se eliberează încet, iar organismul o asimilează lent”, spune farmacistul Sunil Kochhar, citat dedoctorulzilei.ro.

Alimente dăunătoare pentru ficat.Mâncarea de tip fast-food și cea procesată. Toată mâncarea de tip fast-food și cea procesată conțin o cantitate mare de grăsimi saturate, care sunt foarte greu de digerat. Consumul de alimente nesănătoase provoacă presiune în exces și inflamație în ficat. Recomandat este să le eviți sau să le consumi foarte rar. Alege să te menții sănătoasă adoptând o dietă echilibrată și bogată în legume și fructe. Zahărul. Fiecare produs dulce, dar nu numai, este dăunător sănătății. Ficatul transformă zahărul în grăsimi, dar consumând mai mult zahăr el va acumula și mai multe grăsimi în ficat, conformClick pentru femei.

Boala parodontală – cum se manifestă, ce efecte are şi cum o poţi preveni. În mod normal, în cavitatea bucală se regăsesc mai multe tipuri de bacterii, iar, în timp, acumularea plăcii bacteriene determină formarea tartrului dentar. Acesta provoacă inflamarea şi sângerarea gingiilor, afecţiune numită gingivită. Ignorată, gingivita poate evolua în parodontopatie marginală, cunoscută drept parodontoză. Tot mai multe persoane nu consideră această afecţiune un motiv de îngrijorare, deoarece prezintă simptome din cele mai obişnuite, care pot trece uşor neobservate, precum: sângerări gingivale, depuneri de tartru, respiraţie urât mirositoare, alungirea şi spaţierea dinţilor, sensibilitatea dinţilor la cald şi la rece, retragerea gingiilor, scrieCSID.

Cum te ajută ștevia să slăbești la început de primăvară.Accelerează metabolismul. Dacă te întrebai ce beneficii poate să îți ofere această banală planta, află că prin puterile ei magice poate să accelereze metabolismul, acționând asupra arderilor grăsimilor, și asupra eliminării toxinelor acumulate peste iarnă în organism. Mai ales dacă ai ales să ții post, acum este momentul să consumi ștevie pentru a înnoi sângele cum se spune în popor și astfel vei observa cum surplusul de kilograme va dispărea treptat fără să îți afecteze sănătatea. Reduce senzația de foame. Printre beneficiile acestei plante se mai găsește și faptul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând totodată și la stabilizarea fluidității sangvine, aratăClick.