Coaja de măr, leac pentru bolile respiratorii. Uscate sau crude, în ceaiuri sau creme, cojile sunt extrem de folositoare. Nu le mai arunca, ci învaţă cum să le utilizezi, în funcţie de puterea de vindecare a fiecăreia!Un măr de mărime medie conţine 4,4 grame de fibre, cu tot cu coajă. Ajută la problemele de respiraţie, prin elementul numit ”quercetină”, regăsit, în special, în coajă. Quercetina protejează şi memoria. Acest antioxidant luptă împotriva distrugerii ţesuturilor cerebrale, fapt care e asociat cu boala Alzheimer sau alte boli degenerative. Coaja mărului conţine şi acid ursolic, element care luptă cu obezitatea, potrivitclick.ro.

utileFoto: Hotnews

Cum te lași de fumat. Strategia care te poate ajuta. Ai nevoie de ajutor de la specialiștii în tabacologie sau de la medicul de familie? De la amândoi. Mai întâi, de la medicul de familie. Acesta cunoaște istoricul sănătății tale și îți poate da sfaturi concrete, ținând cont de probleme tale de sănătate. În urma discuției acesta trebuie să afle vârsta de la care fumezi, tentativele de a renunța, circumstanțe favorizante etc. Urmează apoi evaluarea gradului de motivație, pentru a determina nivelul de dependență psihică și comportamentală. Aceasta este necesară fiindcă obiceiul fumatului poate fi asociat unor momente particulare legate de plăcere, relaxare, stare de bine, sau, dimpotrivă, de anxietate, stres, tristețe. Astfel se pot identifica factorii care duc la această dependență, potrivitlibertatea.ro

Ce este sindromul metabolic – cauze, simptome și criterii de diagnostic. indromul metabolic este un cumul de afecțiuni precum hipertensiune arterială, hiperglicemie, exces de grăsime corporală depusă în jurul taliei și niveluri anormal de mari ale colesterolului sau ale trigliceridelor, care au loc în același timp. Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet. Cele mai multe dintre afecțiunile sau tulburările asociate cu sindromul metabolic nu au simptome, deși o circumferință mare a taliei este un semn vizibil, potrivitunica.ro.

Când se impune să facem o analiză RMN și ce pregătiri sunt necesare înaintea investigației .Examinarea RM se face doar la indicația medicului specialist și numai după un examen clinic prealabil. Spre exemplu, examinarea cerebrală trebuie adaptată în funcție de patologie (de diagnosticul pacientului): traumatismele cerebrale, AVC hemoragice, patologia sinusală au indicație de CT cerebral, pe când tumorile, malformațiile vasculare, epilepsia, patologia nervilor cranieni necesită examen RM cu protocoale specifice fiecăreia în parte, potrivitdoctorulzilei.ro.

Ce se întâmplă în corp când este deshidratat. Știm că apa este esențială pentru buna funcționare a organismului, dar mulți obișnuim să bem apă numai când ne este sete, nu-i așa? Nu ar trebui să mai facem acest lucru, pentru că lipsa apei din corp ne poate face să cădem victima mai multor probleme. Sunt mai multe probleme care apar din cauza deficienţei de apă din organism, dar cele mai comune sunt următoarele: Constipaţie Principala cauză a constipaţiei este lipsa de lichid din organism. Cantitatea de apă este foarte mare atunci când alimentele intră în stomac. Stomacul absoarbe apa pentru construcţia corectă a scaunului. Dar din cauza lipsei de apă procesul este împiedicat, ceea ce provoacă constipaţie, potrivitclick.ro