Cum puteti sa va infrangeti frica de zbor? FricaDeZbor.ro este primul website din Romania care va transforma in protagonistii unei calatorii aeriene (imaginare). Acest website este prima initiativa romaneasca de a pune, in aceasta forma, cunostintele specialistilor din mai multe domenii, in ajutorul celor cu frica de zbor. In plus, site-ul constituie si subiect de cercetare stiintifica pentru Masteratul in Management Aeronautic, in cadrul Facultatii de Inginerie Aerospatiala - Universitatea Politehnica Bucuresti, scrie Air24.

colajFoto: Colaj foto

Operatia de extirpare a amigdalelor: cand este necesara la copii? In 1965, numai in America se realizau in jur de un milion de operatii de extirpare a amigdalelor la copii sub 15 ani. Pana in 2016, numarul acestor interventii a scazut la jumatate, iar pana in 2010, a scazut iar la jumatate. Exista doua motive principale pentru care este recomandata operatia de extirpare a amigdalelor la copii, dar lucrurile nu sunt batute in cuie, pentru ca fiecare situatie si fiecare pacient sunt diferite, precizeaza Descopera.

Lampile stradale moderne te afecteaza mai mult decat credeai Lampile stradale moderne, echipate cu LED-uri in loc de becuri incandescente, ajung sa ne faca mai mult rau decat bine. Becurile traditionale de pe lampile stradele sunt inlocuite cu LED-uri, care sunt mai ieftine si care polueaza mai putin. Totusi, cei de la Public Health England (PHE) spun ca astfel de lumini pot cauza probleme de vedere pe termen lung, iar oamenii pot sa ajunga sa sufere de o conditie asemanatoare cu un "jet leg" permanent, conform Playtech.

Cum se manifesta, ce efecte are si cum se poate preveni paradontoza La nivel global, 1 din 3 persoane sufera de sangerari gingivale, acestea putand reprezenta unul dintre primele semne ale unor afectiuni mai grave. Lasate netratate, pot duce la pierderea dintilor. In mod normal, in cavitatea bucala se regasesc mai multe tipuri de bacterii, iar, in timp, acumularea placii bacteriene determina formarea tartrului dentar. Acesta provoaca inflamarea si sangerarea gingiilor, afectiune numita gingivita. Ignorata, gingivita poate evolua in parodontopatie marginala, cunoscuta drept parodontoza, relateaza Descopera.

Cum te imbolnaveste de cancer carnea la gratar Pentru cei mai multi dintre noi, gratarul de duminica reprezinta un obicei care se transmite din generatie in generatie. Gratarul are puterea de a-i strange pe toti cei dragi in jurul mesei, dar si de a ne revedea astfel prietenii dupa o saptamana lunga. Totusi, noile cercetari sugereaza ca acest obicei al romanilor poate fi extrem de periculos si ne poate pune in pericol sanatatea. Atunci cand este gatita la o temperatura ridicata, carnea tinde sa fie un mediu favorabil pentru anumite reactii biochimice ce produc compusi cancerigeni, scrie Diva Hair.

Cum dezactivezi notificarile in Windows 10 si scapi de distrageri Pana in urma cu cativa ani, notificarile erau rezervate doar pentru telefoane mobile. Mesajele mai mult sau mai putin discrete te ajutau sa nu uiti ca te-a sunat cineva, ca ai primit un mesaj pe Facebook Messenger sau ca ai nevoie de o actualizare la WhatsApp. Intre timp insa aceleasi notificari au ajuns sa ocupe un loc central in cel mai nou sistem de operare creat de Microsoft. Asta inseamna ca risti sa devii semnificativ mai ineficient la birou, daca nu stii cum dezactivezi notificarile in Windows 10. informeaza Playtech.