Gandul: De ce nu ne putem tine de regimurile de slabit?
Din nefericire, unele diete, pe langa faptul ca ajuta la alungarea kilogramelor in plus, creeaza dezechilibre in organism. Majoritatea dietelor merg pe ideea ca cine vrea sa slabeasca trebuie sa manance mai putin.
Desi acest lucru este adevarat, pentru oamenii care trebuie sa slabeasca foarte mult, reducerea numarului de calorii consumate zilnic cu 2.000 este un lucru greu de realizat. Aceste persoane se simt infometate chiar inainte de a incepe sa tina dieta.
În acelasi timp, chiar si pentru cei care trebuie sa slabeasca putin, reducerea numarului de calorii consumate, de la 2.500 zilnic la 1.200, reprezinta un soc pentru organismul lor. De obicei, oamenilor le place sa manance aceleasi tipuri de mancare.
Dar, din dorinta de a promova alimentele sanatoase, dietele conventionale sfatuiesc sa se consume feluri de mancare exotice sau greu de realizat sau fara nici un gust, spun unii nutritionisti. Aici gresesc foarte mult dietele, mai ales cele pe care le tinem pentru ca am auzit de la un prieten sau de la o cunostinta. Ele incearca sa schimbe tipul de mancare consumata de o persoana.
Un alt dezavantaj al dietelor este acela ca ele necesita mult timp. Cu alte cuvinte, dietele recomanda sa se consume feluri de mancare preparate in casa. Acest lucru inseamna ca o persoana trebuie sa-si faca timp sa gateasca si sa mearga la cumparaturi mai des.
Este mult mai simplu sa se procure mancarea de la un fast-food. Problema cu mancarurile de la fast-food este aceea ca este destul de greu sa se calculeze numarul de calorii continute. În acelasi tip, prepararea si consumarea unor noi tipuri de mancare poate fi descurajanta.
Noile retete pot necesita un timp lung de preparare si, astfel, oamenii sunt tentati sa se intoarca la vechile obiceiuri alimentare. De asemenea, o mare problema o constituie iesirile in oras, mai ales la restaurantul favorit.
Gandul

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?