Înca de la inceput, trebuie sa se precizeze ca dietele nu dau gres, ci doar oamenii nu reusesc sa se tina de ele. Cel putin asta spun specialistii. Daca se urmeaza o dieta cu putine calorii, inevitabil va urma o scadere a greutatii.

Din nefericire, unele diete, pe langa faptul ca ajuta la alungarea kilogramelor in plus, creeaza dezechilibre in organism. Majoritatea dietelor merg pe ideea ca cine vrea sa slabeasca trebuie sa manance mai putin.

Desi acest lucru este adevarat, pentru oamenii care trebuie sa slabeasca foarte mult, reducerea numarului de calorii consumate zilnic cu 2.000 este un lucru greu de realizat. Aceste persoane se simt infometate chiar inainte de a incepe sa tina dieta.

În acelasi timp, chiar si pentru cei care trebuie sa slabeasca putin, reducerea numarului de calorii consumate, de la 2.500 zilnic la 1.200, reprezinta un soc pentru organismul lor. De obicei, oamenilor le place sa manance aceleasi tipuri de mancare.

Dar, din dorinta de a promova alimentele sanatoase, dietele conventionale sfatuiesc sa se consume feluri de mancare exotice sau greu de realizat sau fara nici un gust, spun unii nutritionisti. Aici gresesc foarte mult dietele, mai ales cele pe care le tinem pentru ca am auzit de la un prieten sau de la o cunostinta. Ele incearca sa schimbe tipul de mancare consumata de o persoana.

Un alt dezavantaj al dietelor este acela ca ele necesita mult timp. Cu alte cuvinte, dietele recomanda sa se consume feluri de mancare preparate in casa. Acest lucru inseamna ca o persoana trebuie sa-si faca timp sa gateasca si sa mearga la cumparaturi mai des.

Este mult mai simplu sa se procure mancarea de la un fast-food. Problema cu mancarurile de la fast-food este aceea ca este destul de greu sa se calculeze numarul de calorii continute. În acelasi tip, prepararea si consumarea unor noi tipuri de mancare poate fi descurajanta.

Noile retete pot necesita un timp lung de preparare si, astfel, oamenii sunt tentati sa se intoarca la vechile obiceiuri alimentare. De asemenea, o mare problema o constituie iesirile in oras, mai ales la restaurantul favorit.

Gandul