Pneumonia: cum se poate complica si cand sunt necesare antibioticele Pneumonia reprezinta o afectiune frecventa a plamanului, mai exact a structurilor pulmonare implicate direct in schimburile de gaze respiratorii, alveolele. Fiind o afectiune respiratorie, aceasta boala apare cel mai frecvent prin inhalarea unui agent patogen (daunator) din aer sau prin contactul respirator cu un pacient deja bolnav (tuse sau stranut neprotejat), sau prin preluarea din aerul infectat, la locul de munca, a agentului patogen. Daca poate sa fie stabilita calea prin care plamanul a fost infectat se poate stabili, statistic, si ce agent patogen este responsabil de boala, cea cu Streptococcus pneumoniae fiind cea mai frecventa, scrie CSID.

UtileFoto: Colaj foto

Cum opresti un caine care latra. 7 trucuri care il vor reduce la tacere Cainele tau latra continuu cand ramane singur acasa, dar nu numai. Neplacut si pentru tine, dar mai ales pentru vecini. Exista metode prin care il poti face sa taca, chiar daca pare greu sau imposibil. Iata cum opresti un caine care latra. Mai intai trebuie sa afli cauza sau cauzele care il determina pe patrupedul tau sa se exprime vocal. Un caine poate latra din mai multe motive. De aceea este foarte important sa identifici sursele latratului, pentru a elimina cauzele. Din instinct, canii latra pentru a-si exprima o violare sau o amenintare teritoriala. Latra cumva cand vede o pisica pe fereastra sau cand suna cineva la usa? O solutie ar fi sa nu-i dai acces la fereastra sau balcon si sa il tii intr-o camera care se afla cat mai departe de usa de la intrare, potrivit Libertatea.

Ce spune despre tine culoarea pe care o porti acum Nu trebuie sa fii expert in moda ca sa stii ca alegerile vestimentare pe care le faci zilnic spun ceva despre tine. Poti sa iei decizii la intamplare, ele vor transmite ceva si despre ce fel de om esti. Culoarea principala a tinutei tale dezvaluie informatii importante despre personalitatea ta, iar psihologul Angela Wright ne ajuta sa aflam si ce anume. Wright este specialist in psihologia culorii si a efectuat un studiu despre cum iti influenteaza starea de spirit culorile pe care le porti, potrivit InStyle.com. Daca exista o nuanta pe care o porti mai des decat de obicei, daca ai ales-o si astazi, a venit momentul sa afli ce spune despre tine, relateaza Diva Hair.

5 motive pentru care parul se ingrasa mai repede Cristi Pascu, hairstylist, explica principalele motive ale ingrasarii parului, dar si despre cum poate fi rezolvata aceasta problema. "In functie de fiecare in parte, de starea parului, de problemele scalpului, putem spune ca parul cuiva poate fi normal, uscat, gras sau cu probleme. Factorii genetici care influenteaza ingrasarea pot fi insa usor modificati in timp. 90% dintre aceste probleme pot fi rezolvate prin tehnologie si cu produsele profesionale pe care le avem la dispozitie", spune hairstylistul. Iata 5 motive pentru care parul se poate ingrasa mai repede! "Dereglarea hormonala produce in primul rand un dezechilibru intern de minerale si vitamine, dar si un comportament al glandelor ce duce la un exces de sebum si automat ne da aspectul de gras si uleios al parului", spune Cristi Pascu, potrivit CSID.

Cum faci curat in baie. Trucuri naturale pentru efecte maxime Este locul unde petreci o mare parte a timpului cand te afli acasa. Iata cum faci curat in baie folosind trucuri naturale ca sa te simti confortabil si sa ai o baie curata si placuta la infatisare. Agata ramuri de eucalipt deasupra dusului. Astfel cand dai drumul la apa aceasta se va incarca de mireasma si beneficiile acestei plante. Iti va desfunda nasul, te va relaxa si te va revigora. Curata urmele de calcar cu lamaie. Robinetul va straluci. Taie o lamaie in doua si foloseste-o ca p eun burete. Petele recalcitrante vor disparea cu o jumatate de grepfrut. Iata cum procedezi. Taie un grepfrut in doua jumatati, inmoaie in sare grunjoasa partea taiata si apoi freaca usor zonele din baie care au pete de rugina sau de calcar. Clateste si vor arata ca noi, scrie Libertatea.