Care este diferenţa dintre durerea de cap şi migrenă?Cum este caracterizată durerea de cap? Înainte de a afla diferenţele semnificative între durerea de cap şi migrenă, trebuie să definim ambele concepte. În primul rând, durerile de cap sunt cunoscute în termeni de specialitate ca „cefalee” şi sunt dureri neplăcute care pot provoca tensiune și presiune în zona capului. „Durerea poate varia de la ușoară la severă și, de obicei, apare pe ambele părți ale capului. Unele zone specifice în care pot apărea dureri de cap sunt fruntea, tâmplele și zona cefei. Cel mai comun tip de cefalee este durerea de cap resimțită ca o tensiune", potrivitClick.

UtileFoto: Colaj foto

Boala care duce la infertilitate.Endometrioza este o afecțiune extrem de frecventă: se estimează că 180 de milioane de femei din întreaga lume se confruntă cu simptomele bolii. Afecțiunea apare când endometrul, mucoasa uterină, avansează și se dezvoltă în altă zonă din abdomen precum cea a ovarelor, trompelor sau peretelui abdominal. Rar, țesutul endometrial poate migra și în abdomenul superior sau în alte zone din corp. Consecințele pot fi extrem de grave pentru starea de sănătate, informeazădoctorulzilei.ro.

Lucruri de ştiut despre ateroscleroză: noile metode de depistare şi tratament.Din cauza îngustării arterelor, este afectată circulaţia sanguină şi din această cauză se pot declanşa accidentele vasculare sau accidentele cerebrale. Ateroscleroza poate afecta şi alte organe în afară de inimă sau creier (precum rinichii) sau alte părţi ale corpului, cum ar fi picioarele. În cazul membrelor inferioare, poate apărea necroza, dureri sau dificultatea mersului şi, într-un final, amputarea membrului afectat ( atunci când artera se îngustează şi circulaţia sângelui devine dificilă). Am enumerat doar câteva dintre problemele pe care le creează ateroscleroza, cea mai importantă fiind moartea cauzată de un blocaj al arterelor, conformdescoperă.ro.

Copilul are o respirație urât mirositoare? 11 remedii naturiste la îndemână.Starea igienei orale poate fi ușor evaluată prin respirația bebelușului. În general, respirația copilului devine slabă din următoarele motive: – Consumul frecvent de hrană, la un interval de 2-3 ore. – Dificultate în curățarea cavității bucale după fiecare masă. Motivele de mai sus contribuie în mare măsură la respirația copilului tău. Cu toate acestea, uneori aveți tendința de a ignora situația, considerând că este ceva normal. Cu toate acestea, pot apărea probleme pe termen lung. Respirația urâtă se datorează în principal activității microbiene care are loc în interiorul gurii, noteazăLibertatea pentru femei.

Ce boli tratezi cu pătlagină. Siropul de pătlagină este un remediu eficient pentru tratarea tusei. Are efecte calmante şi expectorante, datorită mucilagiilor pe care le conţine. Se prepară dintr-o mână de frunze proaspete de pătlagină, fierte în 500 ml de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, jumătate de oră. După răcire, se amestecă cu 100 ml de miere. Conținutul se pune într-o sticlă și se ține într-un loc răcoros. Se iau 2-3 linguriţe pe zi. Cicatrizează rănile. Pătlagina ajută la coagularea sângelui și la cicatrizarea rănilor, informeazăClick pentru femei.