Alimente bune pentru ficat: ce este bine să incluzi în dietă. Bea apă cu lămâie Un pahar de apă călduță cu lămâie consumat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul și ajută digestia, evitându-se, astfel, constipația. Consumă avocado Fructul de avocado este considerat una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, fiind un bun protector al ficatului. Un studiu efectuat în Japonia a arătat că consumul de avocado împiedică ficatul să acumuleze toxine. Hidratarea, esenţială pentru sănătatea ficatului Unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului este consumul de apă, scrie Click.

Pasi spre santateFoto: Colaj foto

Brânză cu roșii îngrașă. Roșiile nu sunt nici pe departe problema atunci când spunem că brânza cu roșii îngrașă. Nu este nicio problemă dacă mănânci roșii (care sunt alimente acide) cu brânză, chiar dacă aceasta din urmă este bogată în proteine, pentru că ea nu fermentează atât de ușor precum carnea, de exemplu. Așadar, nu există riscul să facă rău digestiei. Problema este că, în afară de brânza de vaci, care este foarte slabă, aproape toate sortimentele de brânză sunt foarte calorice și au un conținut ridicat de grăsimi. Roșiile nu prezintă niciun pericol în această ecuație, însă problema este că de obicei nu te poți rezuma la o singură feliuță de brânză, ci consumi mult mai mult fără să îți dai seama, scrie DivaHair.

Riscurile la care ne expunem atunci când nu dormim suficient. Primele cercetări privind somnul au început în anii 70, iar studiile ulterioare au arătat care sunt consecinţele pe care le are lipsa somnului. Printre acestea obezitatea morbidă, diabetul, bolile neurologice sau cele imunologice. De asemenea, suntem mai predispuşi la răceli, la accidente din cauza coordonării proaste a vederii, pierdem ţesut cerebral, arătăm rău şi suntem mai neatractivi, scrie doctorulzilei.ro.

Dieta indiană: plan alimentar pe 7 zile. Acest plan de dietă vegetariană pentru pierdere în greutate nu constă doar în slăbirea propriu-zisă, el reprezentând de asemenea şi o metodă de menţinere a corpuluiîn parametri normali. Ziua 1 Fiind prima zi, aceasta va fi întotdeauna cea mai grea. Încercă să te ţii departe de tot felul de pofte, deoarece vei consuma numai fructe. Poţi consuma toate fructele, cu excepţia strugurilor, bananelor, lychee şi mango. Le poţi avea în orice cantitate doreşti. Se sugerează cu toate acestea consumul mai ridicat de pepene verde, mere, portocale, rodii, căpşuni şi pepeni galbeni. Poţi să mănânci de 20 de ori pe zi, atâta doar că va trebui să mănânci strict fructe, scrie CSID.

Află care e cea mai sănătoasă alternativă la zahăr. Zahărul de cocos reprezintă o alternativă sănătoasă pentru zahărul rafinat, deoarece conține minerale și antioxidanți importanți pentru organismul tău. Cu un conținut scăzut de fructoză dar și un indice glicemic scăzut, zahărul de cocos este alegerea ideală pentru alimentația zilnică. Care sunt, mai exact, beneficiile zahărului de cocos? 1. Bogat în substanțe nutritive Spre deosebire de zahărul rafinat, zahărul de cocos este bogat în nutrienții necesari unei alimentații sănătoase. Aceste substanțe nutritive se extrag din palmierul de nucă de cocos și includ fier, zinc, calciu, potasiu, potrivit Click pentru femei.