Ivită mai întâi în ţările vestice, dependenţa de bronz a prins rădăcini şi la noi şi persistă. „Din păcate, tanorexia, adică dependenţa de culoarea bronzată a pielii, există. Şi, mai mult decât atât, a început să facă şi primele victime. Dacă împotriva autobronzantelor nu există avertismente majore din partea medicilor, solarele sunt în topul acestor ameninţări asupra sănătăţii, atrag atenţia medicii dermatologi. „Solarul a fost interzis în Australia şi este în comisiile de intedicţie în SUA, în timp ce în vestul Europei a început să se extindă această discutie”, spune Adevarărul.

SanatateFoto: Colaj foto

De ce îți pierzi gustul și mirosul? Pierderea acestor simțuri pot anunța boli grave. Pierderea celor două simțuri aduce și alte neplăceri, dar pot anunța și alte afecțiuni. Calitatea și intensitatea perceperii mirosurilor sau gustului depind de statusul anatomic și funcțional al epiteliului olfactiv și al celui gustativ, precum și de statusul sistemului nervos periferic și central, senzațiile olfactive sau gustative fiind rezultatul stimulării nervilor olfactiv, trigemen, glosofaringian sau vag, scrie doctorulzilei.ro.

Retenţia de apă: de ce apare şi cum o combaţi. Denumită şi edem, retenţia de apă este o acumulare de lichide în ţesuturile corpului. Ea afectează de obicei picioarele şi gleznele, dar poate determina şi o modificare a aspectului mâinilor şi a feţei, iar în cazurile grave chiar al întregului corp. Retenţia de apă apare ca simptom în multe afecţiuni care produc încetinirea circulaţiei. Din acest motiv, lichidele se acumulează în părţile inferioare ale corpului. Retenţia de apă apare frecvent la femeile care suferă de sindrom premenstrual, scrie Adevărul.

Partenerul este cel mai mare inamic al dietei. Partenerul de viață este cel mai mare inamic al dietei, au arătat noi studii potrivit cărora, iubitul sau soțul te fac să cazi pradă tentației. Tinerele își acuză iubiții sau soții că mănâncă în fața lor fast food sau alte gustări nesănătoase sau chiar le îndeamnă că consume diverse băuturi și astfel le fac să uite de dietă. Studiul, care a fost realizat pe 2.000 de americani, a dezvăluit că majoritatea oamenilor nu aveau timp să își planifice meniul, aveau tot felul de gustări de sărbători, ieșeau în oraș cu prietenii și erau stresați din cauza locului de muncă, potrivit Unica.ro.

O singură boală distruge plămânii, rinichii, oasele și pielea. Cum o recunoști? Lupusul este o boală autoimună în care sistemul imunitare interpretează în mod eronat celulele, țesuturile și organele sănătoase ca fiind străine organismului și generează anticorpi care le atacă și le distrug. Cele mai afectate în acest caz sunt pielea, oasele, rinichii, plămânii, sistemul nervos. În general, bolnavilor le apar leziuni pe piele asemănătoare mușcăturii de lup. Din cauză că simptomele variază mult de la un pacient la altul și pot fi specifice și altor afecțiuni, diagnosticarea lupusului este dificilă, scrie doctorulzilei.ro.