De ce amintirile tale din copilărie nu sunt atât de reale pe cât crezi. Unii spun că își pot aminti unele lucruri de pe vremea când erau copii, dar acest lucru nu poate fi verificat. Cu toții trecem prin așa-zisa amnezie a copilăriei și se datorează suprasolicitării hipocampului, zona din creier responsabilă cu crearea de amintiri, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Amintirile din primii trei ani ai vieții ajung să fie stocate cu amintirile pe termen lung, dar motivul pentru care nu le putem recrea în minte este că hipocampul a „uitat” unde le-a pus, scrie Playtech.

SanatateFoto: Colaj foto

Cancerul la gât: simptome, virusul HPV, tratament. Când sunt diagnosticate timpuriu, multe dintre cancerele apărute la nivelul gâtului sunt tratabile, astfel că, cei care prezintă un factor ridicat de risc (fumat, consum de alcool) trebuie să efectueze controale regulate. De asemenea, trebuie să se prezinte la medic orice pacient care timp de trei săptămâni are următoarele simptome: răguşeală, durere persistentă în gât, dificultate la înghiţire, o umflătură la nivelul gâtului, leziuni în cavitatea orală, potrivit CSID.

Tratamente pentru afecţiunile tiroidei. Hipertiroidia: agitaţie, insomnie, pierdere în greutate. Când ai simptome precum agitaţie şi insomnii, anxietate, transpiraţie abundentă, pierdere în greutate, e semn că tiroida secretă hormoni în exces. Analizele de sânge indică un nivel ridicat al tiroxinei, principalul hormon secretat de tiroidă, şi un nivel scăzut al TSH (hormonul de stimulare tiroidiană, care stimulează secreţia hormonilor tiroidieni) - ceea ce înseamnă că tiroida este excesiv de activă, scrie Click.

Sosurile sunt una dintre plăcerile tale vinovate? Un studiu arată câte substanțe nocive conțin, soluție de dezghețat șosele și zahăr din abundență. Sosurile din fast-food-uri sunt soluţii chimice, avertizează APC! Sos de usturoi cu 1% usturoi deshidratat şi 7 substanţe chimice; Sos barbeque cu aromă de afumatură şi 10 linguriţe de zahăr; Sos pentru grătar cu aromă de fum şi 8 linguriţe de zahăr; Sos de peşte cu o pătrime sare; Sos de maioneză cu 11 aditivi alimentari, scrie doctorulzilei.ro.

Sinuzita: complicaţii şi greşeli de tratament. De cele mai multe ori, tratamentul iniţial este medicamentos. Se folosesc corticosteroizi topici sau sistemici, care se asociză, uneori, cu tratamentul cu antibiotic. În cazul în care acest tip de tratament nu are rezultate favorabile sau satisfăcătoare se indică tratamentul chirurgical endoscopic de permeabilizare nazală şi drenaj sinusal. Adiministrarea pastilelor suplimentare şi abaterea de la linia tratamentului îi poate costa scump pe cei diagnosticaţi. În acest mod, ei nu numai că nu vor reuşi să schimbe ceva în evoluţia bolii, dar s-ar putea confrunta şi cu numeroase efecte secundare, scrie CSID.

Un remediu excelent pentru problemele respiratorii și digestive: Mipola. Mipola este o băutură foarte eficientă pentru tuse și astm, pe bază de pătlagină. Această licoare are proprietăți expectorante și antiseptice și este foarte eficientă în infecțiile respiratorii însoțite de tuse. Pătlagina se folosește la prepararea unei băuturi pentru probleme respiratorii și digestive De aceea, datorită efectelor calmante şi antiseptice, pătlagina este recomandată la prepararea unei băuturi foarte eficiente în infecţiile respiratorii însoţite de tuse, cunoscută sub numele de Mipola. Leacul este un remediu conceput de apicultori şi este indicat bolnavilor de orice vârstă, inclusiv sugarilor, potrivit Click.