În perioada de iarna este recomandat consumul anumitor alimente pentru ca organsimul sa fie mai puternic in fata racelilor si pentru a se mentine in forma. În primul rand, este vital sa nu se evite consumul de citrice, sustin nutritionistii.

Fie ca este vorba de portocale, lamai sau grapefruit, cantitatea de vitamina C continuta in acestea este foarte mare si ajuta foarte mult sistemul imunitar. Mai mult, vitamina C ajuta la mentinerea sanatatii celulelor. Un alt aliment, care nu trebuie sa lipseasca, este pestele.

Pestele este o sursa importanta de zinc si acizi grasi Omega 3. Zincul ajuta corpul prin faptul ca mareste productia de celule albe care asigura imunitatea, mai spun medicii. În acelasi timp, acizii grasi Omega 3 ajuta la prevenirea aparitiei depresiei, afectiune foarte intalnita pe timpul iernii. Şi usturoiul este un aliment important. Pe langa faptul ca da savoare mancarii, usturoiul lupta foarte eficient cu virusii si bacteriile ce invadeaza organsimul.

Din pacate, pentru a avea parte de efectele benefice ale usturoiului trebuie sa se consume o jumatate de kilogram pe saptamana. Pentru evitarea deshidratarii, mai ales, cand se se instaleaza raceala, este recomandat sa se consume supa de pui. Supa fierbinte produce abur care ajuta la eliberarea cailor respiratorii si mentine umezeala la nivelul mucoasei nazale, adauga medicii. Mai mult, supa de pui contine si usturoi. Puiul este o sursa importanta de selenium si vitamina E, ambele elemente fiind antioxidanti care maresc imunitatea organismului.

Gandul