Iată ce efecte terapeutice are rucola asupra organismului. În dietoterapia mondială, rucola (rucola balsamica) este o salată foarte apreciată pentru proprietăţile ei medicinale. În ţara noastră, rucola este consumată de puţină vreme și este preferată de vedete. Rucola, această salată foarte valoroasă din punct de vedere nutrițional, a fost folosită de unele popoare din vremuri îndepărtate. De exemplu, în Imperiul Roman planta era apreciată pentru calitățile nutriționale și afrodisiatice. În unele ţări europene, precum Italia şi Germania, rucola se regăseşte în meniurile preferate, scrieclick.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ce riscă cei care muncesc mai mult de 45 de ore pe săptămână.Femeile care muncesc cel puţin 45 de ore pe săptămână au un risc crescut să se îmbolnăvească de diabet zaharat, unul dintre motive fiind stresul, potrivit unui studiu canadian.Cercetătorii au urmărit 7.065 de persoane angajate, cu vârste de cel puţin 35 de ani, din regiunea Ontario, pe parcursul a 12 ani. Niciuna dintre aceste persoane nu avea diabet la începutul studiului sau în primii doi ani ai acestuia, scriedigi24.ro.

Cum afectează apneea de somn tensiunea arterială.Sindromul de apnee în somn este o tulburare caracterizată prin pauze repetate ale respiraţiei în timpul somnului, asociate cu alterarea oxigenării sângelui şi fragmentarea odihnei. Cel puţin 4% din bărbaţi şi 2% din femei au această tulburare, potrivit statisticilor.Somnul este reparator pentru corp şi minte. Persoanele care suferă de apnee în somn tind să nu doarmă suficient şi, în această situaţie, riscurile pentru boli de inimă cresc, conformadevarul.ro.

Ce ingrediente nocive poate conţine îngheţata. În trecut, îngheţata conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi poate ouă, dar astăzi, acest deliciu perfect pentru zilele toride poate conţine anumite ingrediente surprinzătoare, deloc benefice organismului uman. Acestea sunt ingredientele nocive care pot fi găsite în îngheţată: Dietil Glicol - o substanţă chimică ieftină folosită ca emulgator în loc de ouă. Ea este folosită şi în antigel sau în produsele analgezice, Piperonal - un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit pentru a distruge păduchii, conformdescopera.ro.

Lentilele de contact: avantaje şi riscuri.Ochelari sau lentile de contact? Aceasta este întrebarea pe care medicii oftalmologi o aud des de la pacienţi. Deşi recomandaţi sunt ochelarii, tot mai mulţi oameni optează pentru lentile de contact din diverse motive. Totuşi, ce implică purtarea acestora? Specialistul dă verdictul! „Datorită avansului tehnologic în ceea ce priveşte lentilele de contact, majoritatea oamenilor pot purta lentile cu succes în aceste zile, chiar dacă preferă să poarte ochelari ca formă principală de corectare a vederii, scriecsid.ro.