Nutriționiștii au dezvăluit secretul slăbirii garantate! Mănâncă dimineața aceste alimente care activează metabolismul și reduc apetitul. Oamenii nu mănâncă suficiente proteine la micul-dejun. Ouăle sunt o bună sursă de proteine și împreună cu spanac sau salată verde, cu roșii și mozzarela proaspătă reprezintă o masă plină de nutrienți cu care să îți începi ziua. Dacă mai mănânci și câteva fructe de pădure e ideal. Studiile au demonstrat că dacă mănânci suficiente proteine dimineața,îți scade apetitul pentru tot restul zilei”, Angela Lemond, Nutriționist la Academia de Nutriție și Diabet, potrivitDoctorul zilei.

utileFoto: Colaj foto

Atacul de panică: persoana e copleşită de gândul că ar putea muri! Atacurile de panică nu reprezintă o boală inventată ci o suferinţă reală pentru cei care le trăiesc. Panica este o frică extremă pe care o simţim în cazul unui pericol de viaţă şi de moarte sau de teroare. Un atac de panică este, de fapt, o reacţie exagerată a organismului fata de un eveniment pe care o persoană îl consideră că fiind un pericol extrem pentru ea. Creierul nostru nu poate face distincţia dintre un pericol real şi teama pe care o simţim în faţa unui pericol pe care îl exagerăm foarte mult din motive care diferă de la persoană la persoană. Creierul reacţionează la fel în ambele cazuri şi dezvolta un reflex de răspuns numit "luptă sau fugi", potrivitZiarul de Iasi.

Pericolul major din sticlele de ulei pe care le cumpăraţi de la hipermarket. ''Aş încuraja oamenii să renunţe''Conform medicului, uleiurile vegetale îi fac pe oameni să se simtă mai obosiţi şi poate provoca migrene, dar şi boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau demenţa. ,,Uleiurile vegetale provoacă stresul oxidativ, care distruge membrana creierului, rezultatul fiind apariţia plăgilor pe creier,'' spune ea. În cadrul unui raport este prezentat faptul că anumiţi compuşi din uleiul de palmier este geotoxic şi cancerigen, potrivitDescopera.

Otrava din frigider. Milioane de români consumă zilnic acest produs banal extrem de toxic. Mezelurile ieftine sunt unele dintre cele mai toxice alimente. Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă. Aspectul de "delicios" al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam. Sarea în cantităţi mari împiedică absorbţia calciului în corp, îmbătrâneşte pielea şi determină apariţia cearcănelor şi a pungilor sub ochi, potrivitRealitatea.

Ce se întâmplă dacă iei contraceptive fără a consulta un medic. ”Administrarea haotică a unor asemenea medicamente afectează în timp vasele ficatului”, explică Oana Cuzino. Spusele ei sunt completate de Dr. Gabriela Smira, medic primar medicină internă: ”Sunt multe tinere care îşi administrează aceste pilule pur şi simplu. Ele sunt la liber şi pacientul consideră că nu are nevoie de o îndrumare specială. Consumul acestor medicamente, haotic, pe termen lung, duce la apariţia unor modificări structurale ale ficatului, până la formaţiuni nodulare. Găsim în ficat noduli, leziuni hepatice.”, potrivitUnica.