​Calmantul acesta folosit contra durerilor de articulaţii este un ucigaş tăcut. Diclofenacul, unul dintre cele mai folosite medicamente, din industria farmaceutică creşte şansele producerii unui infarct cu 50%. Începând cu ianuarie 2015, diclofenacul se poate procura din farmacii doar pe bază de reţetă. Practic, medicamentul este ca o bombă cu ceas. Pe termen lung, persoanele care urmează un tratament cu diclofenac au cu până la 50% şanse să moară în urma unui infarct, a mai adăugat doctorul cardiolog Morten de la Spitalul Universitar Aarhus, din Danemarca, scrieClick.

utileFoto: Colaj foto

Dieta chinezească, mult mai sănătoasă decât crezi. Indiferent că aducem în discuţie medicina, dansul, artele marţiale sau gastronomia, cultura chinezească este bazată pe filosofia yin şi yang şi pe filosofia celor 5 elemente. La baza acestei culturi stau echilibrul, armonia, contrastul şi adaptarea la schimbare. Fiecărui gust îi este atribuit un organ. Pentru o masă sănătoasă toate gusturile trebuie cuprinse. În acest mod, organismul este echilibrat şi se apără de boli. Multe legume, plante, condimente şi doar ocazional asezonate cu cantităţi mici de peşte, pui şi foarte rar, carne roşie, scrieCSID.

De ce e bine să bem lapte dimineaţa. Spre deosebire de apă, laptele ne face să ne simţim sătui pentru mai mult timp, datorită compoziţiei mari de proteine. Cu cât concentraţia de proteine este mai mare, cu atât efectul va fi mai puternic. O spun cercetătorii din Ontario, care au realizat un studiu cu 32 de participanţi. La micul dejun, pe lângă cereale de ovăz, unii au băut pe stomacul gol un pahar cu apă, ceilalţi câte 250 de mililitri de lapte de vacă. Apoi, experţii le-au măsurat nivelurile de glucoză din sânge pe durata întregii zile. Au descoperit că subiecţii care au consumat lapte au avut o glicemie mai scăzută după masă, potrivitDigi24.

Vitamina care te ajută să slăbești. Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinologyand Metabolism a arătat o legătură strânsă între carența vitaminei D și surplusul de grăsime. Experții au suspus unor analize un grup de voluntari obezi, fete și băieți, în speranța de a găsi o cauză concretă pentru surplusul de greutate. Analizele de laborator au arătat că 72% dintre aceștia aveau un nivel scăzut de vitamina D în organism, în rândul fetelor, în timp dintre băieți, 91% aveau carențe de vitamina D, potrivit Click.

Vrei un ficat sănătos? Atenție la ce mănânci și ce să scoți de pe listă. 80% din populație consumă în exces un aliment total neprietenos ficatului Pentru buna funcționare a ficatului, alegeți alimente bogate în fibre. Un mic dejun ideal ar fi cel în care includeți ovăz. Cercetătorii spun că așa veți da jos și câteva kilograme, ceea ce vă va ajuta grozav și la buna funcționare a ficatului.Pentru un ficat sănătos, legumele trabuie să abunde! Broccoli este o alegere foarte bună. Iar dacă nu te poți abține de la cafea, vei fi bucuros să afli că 2, 3 cești de cafea protejează ficatul împotriva efectelor adverse cauzate de consuml de alcool sau de o dietă nesănătoasă, scrie Doctorul zilei.