​Cele trei boli pe care femeile riscă să le dezvolte după vârsta de 45 ani.Un studiu realizat de curând în Olanda estimează că o femeie din două și un bărbat din trei riscă să dezvolte o afecțiune neurologică: accident vascular cerebral, demență sau Parkinson, după vârsta de 45 de ani. Acestea sunt cele trei boli care amenință femeile. În cei 26 de ani de monitorizări, dintre cele 5.291 de decese survenite, 1.489 subiecți au dezvoltat demență, în cea mai mare parte Alzheimer, 1.285 au suferit AVC și 263 au fost diagnosticați cu Parkinson, potrivitUnica.

utileFoto: Colaj foto

A început anotimpul insomniilor! 8 sfaturi să dormi ca un prunc.Sunt în plin sezon al insomniilor. Specialiştii ne ajută cu sfaturi pentru a dormi ca un prunc într-o perioadă a anului când somnul devine cea mai mare problemă. Bâzâie ca o albină. Această tehnică de reglare a respiraţiei se numeşte Bramaree Pranayama, în yoga. În timp ce expirăm „zumzăind” producem o vibraţie care vindecă, relaxează şi calmează sistemul nervos. Zumzăitul îndepărtează gândurile negative şi stimulează eliberarea de melatonină. Stinge lumina. Organismul nostru este dat peste cap de lumina artificială care dezorientează creierul, făcându-l să creadă că este încă ziuă, la ore târzii din noapte, potrivitClick.

9 semne că răceala poate ascunde alte boli.O răceală banală trece de obicei de la sine în 3 sau 4 zile. Nasul înfundat, rinoreea (secreţii nazale), durerea în gât şi tusea sunt printre cele mai comune simptome ale răcelii. Totuşi, dacă aceste manifestări durează mai mult sau se înrăutăţesc, ar fi bine să faci o vizită medicului, pentru că pot fi semnele unei gripe sau ale mononucleozei, o boală infecţioasă provocată de virusul Epstein-Barr. Febra nu este un simptom des întâlnit în cazul răcelii. Totuşi, dacă ai temperatura mai mare de 38 de grade Celsius şi asta din senin, fără alte simptome, e posibil ca la bază să fie alte afecţiuni, nu răceala, potrivitCSID.

Cum afectează stresul fertilitatea din rândul femeilor.În America de Nord, 20-25% dintre femei și 18-21% dintre bărbații aflați la vârsta reproductivă raportează un stres psihologic zilnic. Într-adevăr, stresul a devenit o componentă indispensabilă a vieții noastre, iar cercetările anterioare au sugerat că poate reduce șansele de concepție. Cu toate acestea, puține studii au examinat această asociere dintre cupluri. O nouă cercetare și-a propus exact acest lucru și a constatat că nivelurile ridicate de stres sunt asociate cu șanse mai mici de concepție în rândul femeilor, dar nu și a bărbaților. „Deși studiul nu dovedește că stresul provoacă cu siguranță infertilitate, oferă dovezi care să susțină efectele sănătății mintale”, a declarat autorul principal al studiului Amelia Wesselink, potrivitPlaytech.

Gingko Biloba, bună când te doare capul sau ai ameţeli.Frunzele de gingko biloba sunt recomandate tuturor celor care vor să îşi păstreze sau să îşi amelioreze capacităţile circulatorii şi cerebrale. Gingko Biloba este un arbore surprinzător, care există de aproape 250 de milioane de ani şi este extrem de rezistent, dat fiind că a supravieţuit bombei atomice de la Hiroshima. Această plantă este esenţială pentru a preveni îmbătrânirea creierului. Gingko Biloba şi bioflavonoidele sale au efecte pozitive asupra memoriei, a circulaţie cerebrale deficitare, a capacităţilor cognitive, asupra durerilor de cap şi a vertijului cauzat de de tulburări vasculare, potrivitDescopera.