​Dieta care întârzie îmbătrânirea și crește potența bărbaților.Oamenii de ştiinţă au descoperit că participanții la studiu care adoptaseră această dietă prezentau mai puţine semne de îmbătrânire la nivel celular. Dieta mediteraneană a fost asociată, în mod repetat, cu beneficiile pentru sănătate, printre care şi reducerea riscului de boli de inimă. Cu toatea acestea nu clar ce anume o face atât de bună. Se ştie doar că principalele sale componente – fructele şi legumele proaspete, carnea de pasăre şi peşte, grăsimile vegetale – toate au efecte benefice asupra organismului bine documentate, potrivitDoctorul zilei.

utileFoto: Colaj foto

Mustul, concentrat de sănătate.Strugurii proaspeţi, mustul, oţetul din vin şi, bineînţeles, vedeta acestui lanţ, vinul –, toate îţi dau vitalitatea de care ai nevoie în această perioadă a anului. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“! Strugurii sunt pe locul al doilea în topul fructelor cele mai cultivate din toată lumea, imediat după portocale. Oamenii au descoperit o varietate de moduri pentru a le exploata proprietăţile gustative şi nutritive, astfel încât să extragă din boabe cât mai multe beneficii, potrivitClick.

5 fructe care te vor ajuta să pierzi în greutate.Iată cinci fructe naturale și delicioase care să nu-ți lipsească din bucătărie: Merele sunt bogate în fibre, ceea ce te va ajuta să te simți satisfăcută după ce le vei consuma. Acest fruct poate fi gustarea perfectă dintre mese sau îl poți folosi ca ingredient pentru salata ta preferată. Pepenele galben este perfect pentru dieta ta, deoarece este bogat în fibre și conține puțin zahăr. Deși poate părea că este prea dulce ca să nu îngrașe, pepenele galben este chiar un aliment foarte sănătos. Acesta conține antioxidanți și poate reduce riscul de cancer. Zmeura conține mai multă fibră decât oricare alt fruct. Ea este foarte săţioasă şi ajută la prelungirea procesului de digestie, de aceea nu vei resimți foame la scurt timp după consum, potrivitElle.

Principala hrană a creierului tău. Combustibilul de bază fără de care nu funcționează corect. Creierul uman este alcătuit 60% din grăsime, adică acizi grași Omega 3. Țesutul cerebral abundă în acizi grași Omega 3. Materia cenușie este alcătuită și ea din acizi grași Omega 3. Este așadar esențială pentru structura normală și buna funcționare a creierului uman. Acizii grași Omega 3 facilitează comunicarea dintre celulele creierului. Pentru ca un impuls nervos să treacă de la un neuron la altul, trebuie să pătrundă prin membrana celulei care împrejmuiește neuronul, potrivitDoctorul zilei.

Alcoolul: o problemă pentru mame.Se pare că în ultima vreme, femeile au devenit un partener demn de luat în seamă atunci când vine vorba de băut, cel puţin când vine vorba de vin. În 2015 femeile au reprezentat 57% din populaţia consumatoare de vin din S.U.A., potrivit cercetătorilor. Da, evident, consumul a crescut şi datorită mult lăudatelor beneficii ale acestuia asupra săntăţii. Plus că vinul se bucură de statutul de licoare magică, ce poate subţia talia şi întări sistemul imunitar. Şi totuşi, un raport al Societăţii Americane de Oncologie Clinică sugerează că o băutură alcoolică pe zi - vin sau alt tip - poate creşte riscul unei femei de a dezvolta cancer de sân cu până la 4%, scrieCSID.