10 alimente care topesc depunerile de colesterol de pe vasele de sânge și previn infarctul și accidentul vascular. Usturoiul: Usturoiul este bogat în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi ajută la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasă. Ovăzul: Fibrele de ovăz reduc capacitatea colesterolului de a se lipi de pereţii arterelor şi previne ateroscleroza, reducând astfel riscul bolilor de inimă. Suc de rodie: Nivelurile de antioxidante din sucul de rodie este mai mare decât în alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine şi portocale, scrie doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Zacuscă din comerţ – sare şi zahăr în exces. Şi totuşi cum cumpărăm? Înainte de a plăti un produs observaţi care este primul ingredient din compoziţie. „În alegerea unei zacuşte trebuie să plecăm de la denumirea acesteia. Astfel, zacusca de ciuperci nu este acelaşi lucru cu zacusca cu ciuperci. Foarte mulţi consumatori nu sunt atenţi la această diferenţă dată de sensul semantic al cuvintelor. În zacusca de ciuperci, primul ingredient din lista de ingrediente trebuie să fie ciupercile, în proporţia cea mai mare, de cel puţin 40%. Din păcate, una din 10 zacuşt. La zacuştele cu ciuperci, proporţia acestei legume variază între 5% şi 35%”, scrie CSID.ro.

Uleiul de peste ar putea incetini raspandirea celulelor canceroase. Studiul a fost condus de Saraswoti Khadge, de la Universitatea Nebraska, si a fost publicat in revista ”Clinical & Experimental Metastasis”. Conform acestei cercetari, acizii grasi au oprit formarea anumitor tumori, sau au blocat raspandirea celulelor canceroase catre alte organe. Specialistii sustin ca acest lucru s-ar datora modului in care acizii grasi Omega 3 ajuta sistemul imunitar si zonele inflamate ale organismului, potrivit medlife.ro.

Semnul din păr care anunță cancerul de sân. Cancerul de sân poate da semne în locuri total neașteptate, precum în jurul claviculelor sau chiar pe scalp. Spre exemplu, un semnal de alarmă îl reprezintă apariția pe cap a unei zone fără păr. În momentul în care Patty Bolle a mers la coafor pentru a se tunde, hairstylistul a observat că o parte din scalpul femeii nu avea păr și arăta ca o arsură, dar ea nu simțea nicio durere în acea zonă a capului. În urma descoperirii, femeia a mers de urgență la doctor, unde i s-a spus că suferă de cancer mamar metastatic, potrivit Diva Hair.

Îţi sângerează mereu gingiile şi rănile ţi se vindecă greu? Ce ţi se întâmplă de fapt în corp. Dacă și rănile ți se vindecă greu, înseamnă că ai o deficiență mare de vitamina C. Acest tip de deficiență este destul de rar întâlnit în zilele noastre, însă există câteva grupuri de persoane care au un risc ridicat: femeile care alăptează, persoanele în vârstă și fumătorii. Este ușor să îți obții necesarul de vitamina C din alimentație, dacă ai o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumă fructe și legume proaspete. O portocală mare sau o jumătate de ardei gras îți oferă doză zilnică recomandată, potrivit Click.

9 modalităţi pentru a-ţi accelera metabolismul. Corpul tău arde mereu calorii, chiar dacă nu faci nimic. Această rată metabolică, este mult mai mare în repaus la persoanele cu mai multă musculatură. Fiecare kg de muşchi foloseşte aproximativ 6 calorii pe zi doar pentru a se susţine, în timp ce fiecare kg de grăsime arde doar 2 calorii zilnic. Această mică diferenţă se poate adăuga în timp. Apă, apă, apă: Corpul are nevoie de apă pentru a procesa caloriile. Dacă ai tendinţa de a fi chiar uşor deshidratat, metabolismul tău poate încetini, potrivit CSID.ro.