Alimente recomandate şi afecţiuni ce împierdică slăbirea în timpul curei. O cură de slăbire te poate ajuta să controlezi cantitatea de mâncare pe care o consumi la o masă. Există numeroase tipuri de diete care îţi pot sări în ajutor în programul de slăbire, iar multe dintre ele includ fructe, legume, cereale, peşte, fasole, ouă sau nuci. Deşi multe dintre ele par sigure şi sănătoase, recomandat este ca înainte de a începe un plan de slăbit, să cereţi sfatul unui specialist. Acesta vă poate ajuta cu un program personalizat şi vă poate monitoriza în siguranţă progresul. Încă un aspect de care trebuie să ţineţi cont pentru o viaţă sănătoasă este acela de a nu alerga după rezulatate imediate. Micile schimbări vor face diferenţa, scrie Descopera.

utileFoto: Colaj foto

Tratamente cu mere pentru orice afecțiune. Cum tratezi ficatul și alte organe. ndiferent de tipul lor, merele sunt fructe cu nenumărate beneficii pentru organism. Acestea sunt pline de vitamine și curăță ficatul, rinichii și vezica. În urmatorul material vom vorbi despre tratamente cu mere pentru orice afecțiune. Trebuie să consumați doar suc de mere proaspăt stors. Aveți nevoie de mere dulci și câteva mere mai acre. Combinația aceasta va da un gust plăcut sucului de mere. Pentru a evita balonările, filtrați sucul pentru a nu avea pulpa de fruct. Persoanele cu stomac sensibil trebuie să bea sucul de mere la 15 minute după masă, scrie Click.

Vitamina D: importantă în cancerul colorectal. Vitamina D este produsă la nivelul pielii după contactul cu lumina soarelui, şi ulterior absorbită în intestine din mai multe surse dietetice - inclusiv alimente fortificate şi peşte gras. Rolul său principal s-a considerat a fi pentru mult timp menţinerea sănătoasă a oaselor, dar se pare însă că în ultima perioadă sfera de influenţă a vitaminei D se lărgeşte. De exemplu, deficitul de vitamina D a fost acum legat de Parkinson, boli cardiovasculare, obezitate, precum şi alte afecţiuni. Recent, şi de cancerul colorectal, scrie CSID.

Numărul cazurilor de diabet este în continuă creștere, dar cercetătorii avertizează: pacienții ar putea rămâne fără insulină. Insulina este utilizată pentru a trata persoanele cu diabet zaharat de tip 1 precum şi unele cazuri cu diabet zaharat de tip 2, care este legat de obezitate şi activitate fizică redusă. Pe măsura ce oameni din întreaga lume continuă să devină supraponderali, numărul cazurilor de diabet va continua să crească şi cantitatea de insulina pentru toate aceste cazuri va fi în scurt timp insuficientă, avertizează un nou studiu, scrie Doctorul zilei.

Uite ce remedii poţi face cu ceapă! Ceapa oferă protecţie organismului, întăreşte sistemul imunitar, ne scapă de depresii, de anemie, de artrită şi gută. Scade tensiunea arterială. Este de ajutor în cazul diabetului, pentru că scade nivelul de insulină şi creşte toleranţa la glucoză, iar un anumit component din ceapa crudă previne osteoporoza. Tratează nasul înfundat, dacă ronţăiţi o ceapă crudă înainte de culcare. Iar durerile de dinţi pot fi calmate prin aceeaşi procedură. Mai mult decât atât, infuzia de foi de ceapă face minuni pentru toate tipurile de tuse, iar acneea poate fi tratată prin aplicarea unei măşti din suc de ceapă şi miere, scrie Click.