Ce afecțiuni grave pot anunța transpirațiile nocturne. Printre bolile care pot avea ca simptom transpiraţia excesivă nocturnă se numără anemia, hipertiroidia, tuberculoza şi diferite tipuri de cancer. Este bine de știut că transpirația excesivă se numește hiperhidroză și este cauzată de secreții abundente și anormale ale glandelor sudoripare. Pot fi semn de TBC. De obicei, în TBC, hiperhidroza este însoţită şi de alte simptome, precum tuse persistentă, febră, oboseală accentuată şi lipsa poftei de mâncare. Carenta de calciu sau de magneziu la copil. Transpirația din timpul nopții, dacă este mai ales localizată în zona capului, poate semnala lipsa de calciu la sugari sau la copiii mici, scrie Doctorul zilei.

utileFoto: Colaj foto

Poftă de dulce? Iată ce îți transmite organismul. Deficitul de magneziu poate provoca migrene şi dureri de cap frecvente. Cu o lipsă a acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează rapid şi se extind, ceea ce este cauza unei migrene. O cantitate suficientă de magneziu în organism reduce riscul de modificare a veselor de sânge şi elimină durerile de cap. Dorinţa arzătoare de a consuma ceva dulce arată că există o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea corelată cu menstruaţia, iar la sportivi cu un antrenament intens, scrie Click.

Bicarbonatul de sodiu - efecte negative asupra organismului. Mulţi dintre noi am auzit pentru prima dată despre bicarbonatul de sodiu în copilărie când bunicii îl foloseau pentru tratarea aşa numitor arsurilor stomacale, reflux gastroesofagian în termeni medicali. La acea vreme nu exista nici foarte multă informaţie, dar nici foarte multe medicamente. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar cu apă calmează arsurile stomacale însă trebuie apelat la acest remediu foarte rar, atunci când chiar nu există altă soluţie. Persoanele care suferă de reflux gastroesofagian, care abuzează de bicarbonat de sodiu cresc riscul de a dezvolta ulcer gastric, scrie CSID.

Neurinom Morton: cauze, simptome și tratament. Neurinomul lui Morton este o afecțiune des întâlnită la nivelul piciorului, în care degetul al doilea este mai lung decât degetul mare. În termeni medicali, această anomalie constă în degenerarea nervului digital plantar, însoțit de fibroză perineală, localizată de obicei între al treilea și al patrulea metatarsian, deși în unele cazuri apare între al doilea și al treilea. Degetul lui Morton duce la o presiune excesivă asupra celui de-al doilea cap de metatarsal, ducând la o durere similară disconfortului asociat cu metatarsalgia. Presiunea plasată pe cel de-al doilea deget poate duce la formarea unui calus sau a unei bătături, potrivit Divahair.

Cele mai bune surse alimentare de magneziu. Magneziul e unul dintre mineralele esenţiale funcţionării corespunzătoare a organismului uman. Deficienţa acestuia duce la apariţia spasmelor musculare, a bolilor cardiovasculare, a diabetului, a hipertensiunii arteriale şi chiar a infarctului cerebral. Legumele cu frunze verzi ocupă locul fruntaş în lista alimentelor bogate în magneziu. Consumă cât mai des spanac, varză Kale, varză verde etc. Doar 100 g de spanac crud furnizează până la 79 mg de magneziu, ceea ce reprezintă circa 20% din doza zilnică recomandată. Nucile şi seminţele sunt, de asemenea, foarte importante când vine vorba despre magneziu, scrie Click.