Dieta pegan, noul trend din 2019. Dieta pegan, creată de doctorul Mark Hyman, recomandă evitarea lactatelor, a cerealelor și legumelor. De asemenea, el spune că trebuie să consumi multe fructe și legume, iar majoritatea grăsimilor să le iei din alune și semințe. Ouăle, uleiul de pește și carnea sunt permise, dar doar dacă provin din surse sustenabile. Hyman a afirmat că, dacă sunt urmate corect, atât dieta paleo cât și cea vegană aduc mari beneficii precum pierderea în greutate, scăderea colesterolului și țin sub control diabetul, scrie Unica.

utileFoto: Colaj foto

Leguma care te ajută să slăbești 6 kilograme într-o săptămână. E denumită și aspirator de toxine. Este bogată în fibre alimentare, are puţine calorii, multe minerale şi vitamine şi ajută să slăbim natural. Supranumită și leguma "aspirator" de toxine, detoxifiază organismul curăţându-l de toxine, reduce cantitate de hrană consumată la fiecare masă şi este un ajutor la regimurile disociate. Crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată sau călită, leguma aceasta este considerată încă din Roma antică un remediu universal. Veritabil vraci al naturii conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare excepţionale, scrie Click.

Ce cauze, simptome şi tratament există în cazul zonei zoster. Numit şi herpesul zoster, aceasta este o boală virală care poate cauza iritaţii usturătoare, care de obicei apar pe o singură parte a corpului. Maladia este cauzată de acelaşi virus care duce la varicelă. Deşi zona zoster dispare după câteva săptămâni, unii oameni rămân cu dureri chiar şi timp de luni sau ani după retragerea iritaţiilor, scrie Live Science. De obicei, iritaţiile apar pe doar o parte a corpului, într-o zonă limitată. Se formează băşici umplute cu fluid, iar cea mai comună dispunere este cea de „bandă” în jurul unei părţi din torace, scrie Descopera.

Ce mâncăm dacă avem cancer. Alimentaţia necesară pentru bolnavi. ”Recomandările de nutriție pentru bolnavii de cancer sunt foarte importante. Ele sunt cuprinse într-o ramură a nutriției care se cheamă onco-nutriție și este foarte important ca aceste recomandări să fie în concordanță cu istoricul medical, alte boli care există, dar și cu tipul de tratament oncologic efectuat. Toți pacienții au nevoie ca alimentația lor să fie compusă din fructe și legume proaspete, au nevoie și de proteine de origine animală, dar și vegetală, asta înseamnă că nu eliminăm total carnea din alimentație, potrivit Click sanatate.

Este unul dintre cele mai importante minerale din organism. Vital pentru sănătatea oaselor. Calciul este mineralul care se găsește în cantitatea cea mai mare din organism, reprezentând aproximativ 2% din greutatea corpului. Este extrem de important pentru sănătatea oaselor și a dinților, pentru transmiterea nervoasă dar și pentru activitatea inimii. De asemenea, este un mineral extrem de util pentru doamnele care vor să slăbească, fiindcă acesta inhiba o anumita substanță ce face parte din grupul vitaminei D, care provoacă depunerea grăsimilor și încetinește metabolizarea lipidelor, scrie Doctorul zilei.