Ai tensiune mare sau oscilantă? Ce trebuie să faci de îndată. Hipertensiunea arterială (HTA) este o afecțiune fără simptome care să te ducă cu gândul la existența unei boli. Uneori, persoana în cauză are niște creșteri bruște importante ale tensiunii arteriale care se manifestă prin cefalee, amețeli, zgomote în urechi, sau tulburări de vedere, starea de greață. Principalul scop al tratamentului hipertensiunii arteriale este acela de a scădea valoarea tensiunii arteriale, prevenirea complicațiilor și creșterea calității vieții pacientului, scrie Doctorul Zilei.

utileFoto: Colaj foto

Cum să îți dezgheți parbrizul în mai puțin de un minut. Pentru că urmează perioada cu temperaturi negative și ninsori, pe lângă clasica muncă fizică pentru îndepărtarea zăpezii trebuie să mai rezolvi o problemă: să dezgheţi parbrizul mașinii cât mai repede. Colegii de la www.auto-bild.ro te învață cum să reușești această performanță, în diminețile geroase iarnă, scrie Libertatea.

Originile durerii au fost identificate de cercetători. Cercetătorii au identificat, la şoareci, un set de neuroni responsabili pentru durerea susţinută şi comportamentul asociat durerii. Un copil îşi pune mâna pe o plită încinsă, dar rapid şi-o retrage. Dacă nu este prea târziu, acesta va avea o arsură minoră la mână. Pentru a atenua durerea, copilul îşi pune degetul ars în gură. Conform ScienceDaily, retragerea mâinii pentru a evita rănirea şi atenuarea durerii reprezintă două răspunsuri revoluţionare distincte, scrie Descoperă.ro.

Ceaiul de pelin, leac pentru bolile gastrice. Cea mai amară plantă de pe Pământ îţi poate lua durerea cu mâna, este un bun detoxifiant şi un excelent remediu împotriva paraziţilor intestinali. Efectele vindecătoare de excepţie ale pelinului se datorează substanţelor amare şi uleiurilor volatile pe care le conţine. Ceaiul de pelin te poate ajuta în primul rând în problemele gastrice, cum ar fi balonarea, flatulenţa, indigestia, lipsa poftei de mâncare, forme uşoare de gastrită şi dureri gastrice. Este una din plantele cele mai eficiente în tratarea şi prevenirea multor probleme de ordin hepatic, inclusiv icterul şi hepatita, scrie Click.ro.

3 semne care îți spun că ești deshidratat. Deshidratarea are loc atunci când corpul nu are cantitatea necesară de apă. În acest caz, organismul nu poate funcționa normal și începe procesul de deshidratare care are mai multe stadii - ușoară, moderată sau severă. În același timp, un studiu experimental centrat pe urmărirea efectelor deshidratării, publicat în Acta Urologica Japonica, subliniază că lipsa apei din organism afectează grav sănătatea rinichilor, ducând chiar la blocaj renal acut. Iată care sunt cele 3 semne vizibile ale unui organism deshidratat, scrie Libertatea.