Gândurile negative te îmbolnăvesc. Aşa cum gândurile pozitive ne influenţează starea de sănătate, şi cele negatve ne afectează mai mult decât am crede. De fapt, gândurile "negre" pot duce şi la deteriorarea stării de sănătate şi implicit la apariţia unor boli. Persoanele stresate şi îngrijorate se îmbolnăvesc de ulcer, tinerii care nu au suficientă încredere în ei se confruntă cu acneea, iar cei care sunt nemulţumiţi de realizările lor fac boli de ficat. Gândurile negative te îmbolnăvesc În cazul în care acumularea de emoţii depăşeşte pragul de suportabilitate, aceste descărcări emoţionale ajung până în planul fizic şi încep să se manifeste tot felul de afecţiuni ale corpului, de la cele mai uşoare până la boli foarte grave, susţine psihologul Laura Maria Cojocaru, scrie Adevărul.

utileFoto: Colaj foto

Ce trebuie să mănânci dacă vrei să ții răceala la distanță. Alimentația joacă un rol extrem de important în păstrarea sănătății. Iarna este anotimpul în care fie ne curge nasul, fie este înfundat, răcim des sau mai rău facem o infecție respiratorie care ne ține la pat fix de sărbători. Așa că trebuie să fim foarte atenți la tot ceea ce consumăm pentru a ne păstra sănătatea și în vacanța mult așteptată, scrie Doctorul Zilei.

Doctorii din Taiwan sunt pe cale să efectueze primul transplant de trahee imprimată 3D. Experţii de la Universitatea Naţională din Taiwan doresc să realizeze, în premieră, un transplant de trahee umană imprimată 3D, conform presei locale. Până acum, în Taiwan nu a avut loc un astfel de transplant, mai ales de trahee. Datorită tehnologiei avansate, medicina îşi deschide un nou orizont.. Chen Chin-hsing, şeful departamentului de chirurgie al Spitalului Universităţii Naţionale din Taiwan, a precizat pentru Liberty Times că va avea loc primul transplant de trahee imprimată 3D. Nu se ştie cu certitudine data la care va avea loc intervenţia, dar Chen Chin-hsing susţine că până acum, transplantul a fost un real succes în 20 de intervenţii făcute pe animale, scrie Descoperă.ro.

Depresia care poate apărea de la 12 ani. Tulburarea de personalitate borderline (BPD). Cum poți trăi lângă o persoană hipersensibilă ne spune medicul psihiatru. Depresia care poate apărea de la 12 ani ! Cum recunoaștem această gravă tulburare Adolescenții sunt cel mai adesea, neînțeleși. Înainte de a-i judeca, trebuie eliminate cauzele medicale. Tulburarea de personalitate borderline (BPD) este o afecțiune pe care doar psihiatrul o poate diagnostica. În principal, este vorba despre adolescenți, categoria de persoane cu cea mai mare dificultate în gestionarea emoțiilor. Medicul psihiatru Anca Răducan a povestit în exclusivitate pentru Doctorul Zilei care sunt cauzele acestei boli, ce spun studiile și ce soluții avem, scrie Doctorul Zilei.

Ai o locuinta de mici dimensiuni? Iata top 5 sfaturi pentru amenajarea unui astfel de spatiu. Atunci cand locuiesti intr-o casa sau intr-un apartament de dimensiuni nu tocmai generoase, trebuie sa profiti de orice coltisor pentru a iti transforma locuinta intr-un loc practic, functional si care sa se potriveasca din punct de vedere al designului cu dorintele si asteptarile tale. Ti se pare ca spatiul pare ca devine din ce in ce mai restrans si limitat? Nu esti multumit de felul in care arata locuinta ta? Iata care este solutia! Descopera cele mai eficiente sfaturi si sugestii de amenajare a unui spatiu de mici dimensiuni, scrie România Liberă.