Utile: Dieta care scade tensiunea arterială, te scapă de diabet și de excesul ponderal; 9 sfaturi să slăbiţi eficient în anotimpul rece; Cât de des trebuie să-ţi schimbi periuţa de dinţi?
9 sfaturi să slăbiţi eficient în anotimpul rece. Conform unui studiu publicat în „Journal of Medicine”, s-a demonstrat că iarna metabolismul suferă modificări şi începe să ardă mai multe grăsimi decât în timpul anului. Savuraţi frigul. Ieşiţi la plimbări în aer liber şi profitaţi de faptul că şocul termic favorizează arderea accelerată a caloriilor şi reduce riscul apariţiei bolilor. Îmbrăcaţi-vă corespunzător! Tremuraţi! Nu este nimic mai neplăcut decât să dârdâi în frig. Dar 15 minute de tremurat ard tot atâtea calorii cât ardeţi în 60 de minute de exerciţii la sala de forţă. Bucuraţi-vă de surprizele de sezon. În ciuda gerului de afară, sărbătorile vin la pachet cu multe bucurii. Asta stimulează secreţia de serotonină, hormon care ajută la arderea grăsimilor, scrie Click.
Cât de des trebuie să-ţi schimbi periuţa de dinţi? Conform Asociaţiei Dentare Americane, periuţa de dinţi sau capul periuţei de dinţi electrice trebuie schimbat o dată la 3-4 luni. Astfel putem să ne gândim la periuţa de dinţi ca la un obiect sezonier. Dentistul Keith Arbeitman afirmă că un alt indiciu al faptului că trebuie să-ţi schimbi periuţa se află în flexibilitatea perilor. „Odată ce perii încep să se curbeze, nu te mai spală pe dinţi corespunzător”. Conform Curiosity, Arbeitman mai recomandă trecerea limbii, ocazional, pe suprafaţa dinţilor. Dacă aceştia nu se simt curaţi, periuţa de dinţi probabil trebuie schimbată, scrie Descopera.
Siluetă „măr“ sau „pară“? Dr. Mihaela Bilic: „Este ideală din punct de vedere al protecţiei împotriva diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare“. „Numită şi forma androidă, este o siluetă determinată de hormonul masculin testosteron în care distribuţia grăsimii se face în jumătatea superioară a corpului - braţe şi abdomen“, detaliază dr. Mihaela Bilic. Aceasta adaugă „kilogramele în plus sunt uşor de ascuns, de multe ori acestea depunându-se pe sâni - ce bucurie! - şi în interiorul abdomenului, printre organe, în timp ce coapsele rămân neafectate“. Atenţie însă, există un risc crescut de apariţie a diabetului tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, avertizează specialista, potrivit Adevarul.
Castanele, aliatul digestiei uşoare de sărbători. Castanele sunt o gustare excelentă în sezonul rece şi, mai ales, după mesele calorice de sărbători, deoarece conţin multe fibre, proteine, vitamine, minerale şi carbohidraţi complecşi, dar foarte puţine calorii. Acest „pachet” de substanţe nutritive este excelent pentru refacerea funcţiei digestive greu încercate de sărbători, dar nu numai. Dacă mesele de Crăciun v-au dat peste cap stomacul şi digestia nu mai funcţionează aşa cum trebuie, mâncaţi o porţie de castane coapte! Pe lângă gustul lor absolut delicios, vă veţi bucura şi de o ameliorare a simptomelor la nivel digestiv, scrie CSID.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon