Femeile şi mahmureala: Remedii. Nivelul de hidratare corectă, somnul odihnitor şi o alimentaţie nutritivă (atenţie să nu lipsească grăsimile), plimbări în aer liber şi evitarea fumatului, un pahar, două de alcool de calitate nu vor da viaţa peste cap. 2 litri de apă pe zi, un pahar de apă la trezire, unul înainte a adormi iar restul de apă în cursul zilei - este regula generală. Apa plată este cea mai indicată pentru consumul zilnic. Dacă am lămurit cine este regina hidratării să ne îndreptăm atenţia către alcool, scrie Descopera.

utileFoto: Colaj foto

Eşti răcit? Atunci trebuie să mănânci ciocolată. Potrivit profesorului Alyn Morice de la Universitatea Hull, care a efectuat un studiu despre ce e bine să mănânci când eşti răcit, cicocolata este cel mai bun remediu împotriva răcelii, fiind mult mai eficace decât medicamentele. Acest studiu a fost făcut pe 163 de persoane care, în momentul în care se luptau cu răceala, au consumat ciocolată. Acest aliment s-a dovedit mai eficient contra virozei decât antibioticele. Cu o textură mult mai plăcută şi mai fină decât medicamentele, ciocolata protejează mucoasa gâtului mult mai bine şi calmează tusea, scrie Click.

Cinci cauze cele mai comune ale oboselii şi insomniei. Cauza numărul unu a oboselii este chiar lipsa de somn suficient, oricât de banal ar suna. Odihna insuficientă afectează puterea de concentrare şi sănătatea. Adulţii ar trebui să doarmă între 7 şi 9 ore pe noapte. Problema se poate remedia prin prioritizarea somnului şi întocmirea unui program regulat de odihnă care trebuie respectat. Aşadar, fără laptop, telefoane mobile şi televizoare în dormitor. Dacă nu reuşim respectând aceste reguli e bine să consultăm un medic pentru că e foarte posibil să avem o afecţiune medical care să ne împiedice odihna de calitate, scrie Adevarul.

Cistita: tratamente cu plante. Inflamaţia vezicii urinare căreia i se mai spune şi cistită este una dintre cele mai întâlnite motive de discomfort în rândul femeilor. Conform dr. Berdonces, plantele diuretice sunt utile în caz de cistite, căci este nevoie de mai multă cantitate de lichide pentru curăţarea vezicii. Trebuie consumate 2 litri de tizane pe zi. Dr. J. L. Berdonces spune că plantele cele mai utilizate în tratamentul infecţiilor urinare sunt bogate în compuşi numiţi hidrochinone care deşi în starea lor naturală nu sunt antiseptice după ce trec prin corp şi prin rinichi se transformă în antibiotice naturale, scrie CSID.

Lista completă a bolilor și afecțiunilor care-ţi interzic să conduci. Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, neurologice, renale, diabet, precum și cei care iau medicamente sedative sunt principalele vizate și, dacă bolile sunt într-o stare avansată, nu mai au voie să fie șoferi. Bineînțeles, cele mai importante sunt afecțiunile de vedere, care slăbesc acuitatea vizuală. Dacă nu mai apreciezi corect distanțele, dacă nu mai vezi prea bine la distanță, nu mai distingi culorile și nici nu te descurci pe timp de noapte la drum, în mod cert trebuie să predai permisul de conducere la poliție, potrivit Playtech.