Utile: Top cele mai bune diete în 2019; Tulburarea de anxietate generalizată: cauze, simptome şi tratament; De ce ianuarie e luna perfectă să renunţăm la alcool
Tulburarea de anxietate generalizată: cauze, simptome şi tratament. Persoanele care au tulburarea de anxietate generalizată manifestă o grijă excesivă pentru mai multe evenimente şi activităţi într-un mod aproape neîntrerupt. Deşi nu este neobişnuit pentru persoane să treacă prin stres, cei cu această condiţie au rar pauze de la îngrijorări. Deşi unele dintre simptome şi reacţii pot fi similare cu cele ale unei fobii (o frică extremă şi iraţională), tulburarea de anxietate generalizată nu este un răspuns direct la o anumită situaţie sau experienţă. Persoanele trec prin îngrijorări care se răsfrâng asupra tuturor activităţilor, potrivit Descopera.
De ce ianuarie e luna perfectă să renunţăm la alcool. Cercetătorii de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, au descoperit efectele pozitive pe care le are cura de dezintoxicare din luna ianuarie. Din punct de vedere psihologic, peste 76,2% dintre oameni se simt mai motivaţi să facă schimbări radicale în stilul de viaţă la început de an. Asta ne ajută să îi oferim răgaz ficatului să se refacă, ne determină să începem un program de sport şi ne face să fim mai atenţi la ce mâncăm, scrie Click.
Cum scăpăm de mahmureală. Pentru a scăpa de starea de rău de după o noapte de pomină, ai nevoie de o bună hidratare și de mai multe legume și fructe. ”Înainte de a discuta despre tratamentul mahmurelei trebuie să vorbim ce este sau cum apare ea. Mahmureală, adică tot ce înseamnă oboseală, dureri de cap, greață, uneori vărsături, are ca principal vinovat acumularea de acetat de hidă, adică principalul metabolit al alcoolului, principalul produs de dragradare al alcoolului. Nu există din păcate un tratament foarte eficient pentru îndepărtarea mahmurelii, scrie Click sanatate.
Afecţiunea ce ucide 28 de români zilnic. Anual sunt depistate 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar în România şi 28 de români mor zilnic din cauza acestei maladii. În anul 2018, în România, se înregistrează un număr de 83.461 cazuri noi de cancer, iar 50.902 români îşi pierd viaţa din cauza cancerului, potrivit celor mai recente statistici oferite de GLOBOCAN (Global Cancer Observatory, platforma internaţională cu cele mai actualizate cifre despre cancer din lume). Conform statisticilor 30% dintre decesele cauzate de cancer în România sunt reprezentate de cancerul pulmonar, scrie Descopera.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?