Zahăr vs. Xilitol. Cum să scapi de dependenţa de zahăr. Regula de bază: stabilirea celor trei mese principale şi două gustări; Nu sări peste nicio masă şi alege să consumi alimente uşoare; Cea mai bună alegere la cină sunt supele de legume, o porţie de cereale integrale (quinoa, paste, orez brun) şi salatele verzi; Înlocuieşte dulciurile preferate cu fructele cu indice glicemic scăzut; ”Dependenţa” de zahăr este mai mult psihologică şi poate fi asociată cu lipsa stării de bine, cu depresia sau cu fenomenul de compensaţie”; Păcăleşte creierul înlocuind zahărul cu un îndulcitor care imită aspectul acestuia şi se administrează la fel. De exemplu, xilitolul, potrivit CSID.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Răceala care nu mai trece. Ce poate fi? Poate fi o bronşită Simptomele răcelii sunt binecunoscute: te doare gâtul, îţi curge nasul, strănuţi, ai dureri de cap, dureri musculare, uneori şi tuse sau o febră uşoară (38° C), ochii îţi lăcrimează şi ai o stare de oboseală. De cele mai multe ori, nu mergem la medic doar pentru atâta lucru. De alt­fel, nici nu este mare lucru de făcut. Trebuie să bei multe lichide, să te odihneşti, eventual iei un paracetamol care să mai atenueze durerile, scrie Click.ro.

Provocarea de 28 de zile care îți va transforma radical corpul. Antrenează-te începând de astăzi pentru a-ţi remodela corpul cu ajutorul unui singur exerciţiu, doar 4 minute, în 28 de zile. La final vei vedea rezultatele. Fie că îl numeşti “planşa”, “scândurica” sau “scândura”, exerciţiul de tip plank face parte din categoria exerciţiilor pentru un abdomen plat. Plank-ul este unul dintre cele mai eficiente exerciţii pentru a întări partea centrală (trunchiul) a corpului. Începătorii adeseori cred că acest exerciţiu este simplu, aşa că uneori sar peste el, scrie doctorulzilei.ro.

Copiii şi gândurile sinucigaşe: semne care nu pot fi ignorate. Teama morţii este unul dintre subiectele mai puţin, poate spre deloc, abordate la şcoală şi în familie, iar răspunsurile pe care tinerii şi cei mici le caută pe Internet sunt mai mult toxice decât folositoare. Mesajele cu un conţinut bizar care nuanţează moartea trebuie luate în serios de adulţi şi părinţi. ”Nu vreau să mai trăiesc!”, ”Nu mai pot aşa!” sunt doar câteva exemple. „În primul rând, în niciun caz nu este acceptabilă gluma pe baza acestor afirmaţii. Aceeaşi importanţă are şi excluderea pedepsei pentru astfel de afirmaţii. În astfel de situaţii părinţii trebuie neapărat să ofere copilului suport prin comunicare şi prezenţă activă”, explică specialistul pentru CSID.ro.

Ceaiul şi cafeaua, prietene cu ficatul. Un studiu olandez, care vine în completarea unei cercetări americane, arată un fapt uimitor: consumul de cafea sau ceai ar avea efecte protectoare și de prevenție contra patologiilor hepatice. Cercetările dovedesc beneficiile În fața creșterii exponențiale a bolilor ficatului la persoanele care nu consumă mai mult de 2 pahare de alcool pe zi, cercetătorii unui centru spitalicesc din Olanda au încercat să evalueze efectul consumului de ceai și de cafea la subiecții sănătoși, în încercarea de a afla o cale de prevenire a bolilor hepatice, accesibilă tuturor, scrie Click.ro.