​​Din ce mâncare ne luăm vitamina C. Nutrient esenţial vieţii, vitamina C este căutată îndeosebi în anotimpul rece, atunci când toată lumea vrea să-şi întărească organismul în faţa valului de viroze, gripe şi alte afecţiuni respiratorii. Iată cum putem să creştem cantitatea de vitamina C consumată, scrie Click.ro.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

7 motive pentru căderea excesivă a părului. În ultimul timp ai observat că își cade părul? Pe perie găsești tot mai multe fire, iar la spălat este și mai rău? Nu trebuie să dai vina numai pe vopsea sau pe produsele cosmetice. Există o mulțime de motive care stau la baza căderii excesive a părului, scrie Doctorul Zilei.

Pericolele la care ne expunem copiii atunci când îi tratăm cu leacuri băbești. Pediatrii avertizează părinții asupra pericolelor la care își expun copiii atunci când îi tratează cu leacuri băbești și antibiotice în cazul virozelor. An de an, în sezonul rece cazurile de gripă fac victime, mai ales printre copii, potrivit Unica.

Legătura dintre gripă și spălatul prosoapelor și așternuturilor. Dacă vreţi să vă apăraţi de gripă renunţaţi la alcool şi reduceţi cantitatea de zahăr pe care o consumaţi. Nutriţioniştii spun că acestea sunt două elemente care ne slăbesc sistemul imunitar, într-o perioadă în care avem mare nevoie să fie puternic, potrivit Știrile Protv.

Dieta pe grupe de sânge poate duce la dezechilibre nutriționale. Autorul acestei diete medicul D’Adamo considera că grupa noastră de sânge determină modul în care organismul procesează nutrienții. Practic, principiul este acela că lectinele, proteine variate din alimente, pot interacționa diferit, în mod distinct cu celulele organismelor cu grupă de sânge diferită, scrie Doctorul Zilei.