Un dispozitiv asemanator unei valve, de marimea unui bob de orez, care se poate implanta in penis, ar putea inlocui actualele metode contraceptive.

Barbatii care nu doresc copii ar putea folosi in viitor o metoda reversibila de contraceptie care le-ar permite sa aiba mostenitori daca se razgandesc, potrivit unui articol aparut in publicatia „Daily Mail“.

Este vorba despre o valva care se amplaseaza in tubul prin care trece sperma si care poate fi inchisa sau deschisa cu ajutorul unei telecomenzi, in functie de decizia cuplului de a concepe sau nu un copil. Noua tehnica ar putea fi mult mai avantajoasa decat vasectomia, metoda definitiva de contraceptie masculina.

Risc redus de reactii adverse

Dispozitivul este facut din silicon, material pe care organismul il accepta mai usor, ceea ce face ca riscul unor react ii adverse sau infectii sa scada semnificativ. Contraceptivul are dimensiunea unui bob de orez si poate fi implantat in tubul care transporta sperma. Cercetatorii sustin ca valva poate fi inchisa daca cei doi parteneri doresc sa se protejeze si poate fi deschisa cu o telecomanda daca vor sa conceapa un copil.

Evenimentul Zilei