​Ce alimente refac flora intestinală. Diferite medicamente, mâncărurile procesate, alimentele bogate în grăsimi nesănătoase, combinate cu stresul şi oboseala îţi pot strica echilibrul florei intestinale. Din fericire, există şi alimente bogate în probiotice, pe care ar fi bine să le incluzi în meniul zilnic! Castraveţii muraţi. Deşi au în compoziţie multă sare, adăugată în procesul fermentaţiei, castraveţii muraţi sunt sănătoşi, bogaţi în probiotice. Iaurtul. Cel mai cunoscut aliment asociat cu suplimentarea probioticelor în organism este iaurtul, în special cel preparat în casă, scrie Click.

utileFoto: Colaj foto

Cum îţi poate îmbunătăţi sănătatea slăbitul. Alimentele consumate pot influenţa calitatea somnului, arată studiile. Persoanele supraponderale sau obeze consumă în general alimente care nu sunt bogate în substanţe nutritive, motiv pentru care foamea îşi face mereu simţită prezenţa, la fel şi durerile de stomac. Aşadar organismul cere constant surse de energie, precum grăsimi şi zaharuri, inclusiv în timpul nopţii. De asemenea, alimentele nesănătoase consumate la ceas de seară favorizează apariţia durerilor de stomac, care perturbă calitatea somnului, scrie Descopera.

7 greșeli de igienă pe care le faci în baia ta. O bună igienă în baia ta te poate feri de multe probleme, infecții sau chiar boli mai periculoase, în anumite circumstanțe. În primul rând, periuța de dinți trebuie schimbată în mod regulat trimestrial, pentru a fi sigură că respectă normele de igienă. Una dintre marile greșeli pe care le poți face este să ții periuța de dinți în același recipient alături de alte periuțe, atât acasă, dar și în vacanță sau în locuri străine. Acest obicei crește semnificativ riscul unor infecții transmise de la alte periuțe de dinți din vecinătate, printre care chiar și hepatita C, o afecțiune extrem de gravă, scrie Libertatea.

Veganismul, cel mai popular trend în materie de alimentație. Oamenii sunt tot mai preocupați de dieta zilnică, spre bucuria magazinelor și a restaurantelor care au la vânzare produse vegane. Cifrele de afaceri cresc direct proporțional cu numărul celor care testează alimentele vegane și se hotărăsc să adopte acestă dietă. “Indiferent dacă oamenii trec la veganism din considerente etice, legate de sănătate sau pentru că sunt îngrijoraţi de schimbările climatice, vedem că tot mai mulţi oameni includ mâncăruri vegane în dieta lor, chiar dacă poate nu trec toţi la veganism”, a declarat Joyce de Brevannes, director marketing alimentară, potrivit Unica.

Frunzele de mentă cresc puterea de concentrare înaintea unei acțiuni importante. Cercetătorii din diferite țări susțin că aromele unor plante ne asigură mai multă energie decât băuturile calorice sau batoanele proteice. În timp, aceste frunze au fost adăugate în diferite preparate de igienă: pastă de dinți, apă de gură și gumă de mestecat Specialiștii susțin că efectele aromaterapiei se bazează tocmai pe puterea uleiurilor volatile extrase din plante, remedii care stimulează funcţiile organismului. Aceasta este și concluzia specialiştilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care, în urma unor cercetări îndelungate, au confirmat beneficiile mentei, potrivit Click.