Dieta care inversează steatoza hepatică. Cum scapi de ficatul gras înainte de a ajunge la fibroză. Steatoza poate fi alcoolică în care principal cauză este consumul exagerat de alcool şi nonalcoolică, unde, cauzele incriminate sunt: obezitatea, diabetul, dislipidemiile, consumul anumitor medicamente sau sarcina. La micul dejun este recomandată brânza slabă – sub 2% grăsime – sau omleta din patru-cinci albuşuri cu legume verzi şi una-două felii de pâine integrală prăjită. Prima gustare a zilei se poate compune dintr-un măr verde sau un iaurt degresat – sub 2% grăsime. Prânzul include carne albă sau roşie slabă - piept de pui, scrie Adevărul.

SanatateFoto: Colaj foto

Mănâncă dimineața aceste alimente care activează metabolismul și reduc apetitul. Atunci când vor să dea jos câteva kilograme, nutriționiștii apelează la anumite trucuri simple. Deși fiecare are câte un secret, majoritatea nutriționiștilor se axează pe consumarea proteinelor la micul-dejun. Oamenii nu mănâncă suficiente proteine la micul-dejun. Ouăle sunt o bună sursă de proteine și împreună cu spanac sau salată verde, cu roșii și mozzarela proaspătă reprezintă o masă plină de nutrienți cu care să îți începi ziua. Dacă mai mănânci și câteva fructe de pădure e ideal, scrie doctorulzilei.ro.

Te doare capul? Fă masaj cu ulei de mentă! Localizate sau difuze, de mare intensitate sau nu, durerile de cap sunt sâcâitoare. Cel mai adesea, acestea sunt cauzate de vasele de sânge care se umflă şi pun presiune asupra ţesuturilor. Iată câteva remedii naturale cu care poţi alunga aceste dureri. Uleiul esenţial de mentă Amesteci 1-2 picături de ulei esenţial de mentă cu o picătură de ulei de măsline, apoi masezi uşor tamplele, de 3-4 ori pe zi, dacă suferi de dureri de cap frecvente sau imediat după începerea durerii. Gheaţă Frigul intens cauzat de un pachet de gheaţă are o acţiune vasoconstrictoare, scrie Click.

Un adolescent s-a vaccinat în secret şi îi atacă pe părinţii săi care sunt anti-vaccin. Ethan Lindenberger, în vârstă de 18 ani, a cerut ajutor pe un forum de pe Reddit, întrebând ce vaccinuri trebuie să obţină, pentru că el nu a fost vaccinat deloc până acum pentru că „părinţii mei sunt destul de proşti şi nu cred în vaccinuri. Doar Dumnezeu ştie cum am rămas în viaţă”, a scris acesta... Adolescentul a precizat că a încercat să arate informaţii mamei sale, Jill Wheeler, care a avut primii săi doi copii vaccinaţi, până când a aflat că poate să îi sustragă de la această procedură, scrie Descopera.

Cât este de indicat să consumi pește, dacă ai diabet. Ce spun specialiștii. Potrivit Asociației americane a Inimii, toată lumea ar trebui să consume 2 porții de pește pe săptămână. Dar diabeticii în special. Cu precădere, cel cu carnea albă. Ideal este cel preparat la abur, la cuptor, fiert sau la grătar. Peștele prăjit nu este o idee bună, nici pentru diabetici, nici pentru persoanele fără probleme de sănătate. Și peștele cu carnea roz este indicat. Somonul și macroul conțin mai mulți acizi grași Omega 3, potrivit doctorulzilei.ro.